Vapozonul face parte dintre aparatura cosmetica ce produce aburi calzi si ozonoterapie, care sunt necesare in tratamente faciale. Aburii calzi au un efect benefic pentru ca deschid porii, usurand astfel tratamentul de curatare a porilor si extractia comedoanelor. Tratamentul cosmetic cu vapozon imbunatateste si microcirculatia pielii.
Tratamentul facial cu aburii este originara din Scandinavia, el fiind o atractie zilnica a popoarelor indigene, facand parte din cultura lor. Pe langa igiena corporala asigura o revigorare a trupului si sufletului.
Aburii fierbinti ajung pe piele in stratul superior -stratum corneum - au rolul de a relaxa pielea si de a deschide porii, astfel impuritatile si punctele negre vor fi mai usor de extras. Transpiratia se reduce prin acest tratament cosmetic si o parte din substantele reziduale rezultate din metabolism ajung la suprafata pielii. Vasele sanguine ale pielii se dilata, astfel marind microcirculatia. Datorita circulatiei sanguine si limfatice imbunatatite substantele reziduale rezultate si acumulate in piele si in tesutul conjunctiv se elimina. Aceasta circulatie ajuta si la regenerarea tenului. Din cauza dilatarii porilor de la aburii fierbinti urmata de contractarea lor in mod repetat obtinem o piele elastica.
Vapofoarele cu filtru pentru aromaterapie ofera un tratament cu aromaterapie, un amestec intre uleiuri cu diferite arome combinate cu aburi. Cu filtrul de arome aflat la capatul aparatului, poate fi folosita aroma aleasa fie de cosmetician fie de client. Aparatul cosmetic va amesteca automat aroma cu aburii degajati. In cazul tenului uleios este recomandat un amestec cu aroma de chimion, rosmarin si lamaie. Pentru un ten normal, lavanda este o alegere optima. Pentru un ten uscat si sensibil este recomndat uleiul de arbore de ceai, lavanda, musetel si eucalipt.
Efectele benefice tratamentului cu vapozon sunt: