Pielea trădează procesul de îmbătrânire înaintea oricărui alt organ al corpului. Schimbările sunt vizibile atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru și îmbătrânirea nu poate fi ascunsă, spre deosebire de multe alte probleme medicale.

În zilele noastre, oamenii vor să arate cât mai tineri și sănătoși, de aceea apelează cât mai des la tratamentele și intervențiile cosmetice. Piața produselor anti aging tind să se dezvolte pe baza acestei percepții, adesea ca răspuns la aceste tipuri de îngrijorări.

Substanța anti aging de bază a multor cosmetice este acidul hialuronic care face parte dintr-un grup de compuși cunoscuți ca glicozaminoglicani și formează o parte din suportul pielii. În esență este o moleculă de zahăr de dimensiune mare cu consistența similară unui gel. Acidul hialuronic are capacitatea de a reține o cantitate de apă de peste 1000 de ori mai mare decât propria sa greutate.

Funcția principală a acidului hialuronic este de a menține pielea moale, hidratată și hrănită. Acidul hialuronic este un compus popular de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale hidratante. De asemenea, acesta poate fi injectat în sau sub piele sub formă de tratament cu efect de umplere.