Acneea reprezintă o inflamație a foliculului sebaceu și este localizată în special la nivelul feței, al gâtului, decolteului și al spatelui.

Factorii patogeni sunt creșterea secreției de sebum, ca răspuns al glandei sebacee la acțiunea hormonilor androgeni.

Cauzele apariției acneei practic sunt necunoscute, dar se presupune că ar putea fi: stresul, emoțiile, uneori consumul de medicamente, ovare polichistice, alimentația etc. Foarte important este însă factorul genetic.

Acneea poate fi împărțită în două mari categorii: acneea juvenilă și acneea matură. Ambele categorii pot prezenta diferite forme, de la cele mai ușoare la cele grave (acneea vulgară).

Acneea juvenilă în general este însoțită de comedoane, chisturi sebacee, milium.

Ce se întâmplă de fapt?

Secreția în exces de sebum, împreună cu celulele moarte ale pielii, se blochează la nivelul porilor, astfel, creându-se un mediu propice înmulțirii în exces a unor micro-organisme precum bacteria propioni, stafilococul sau malaesia furfur, care în mod normal se găsesc pe tegumente dar sunt în echilibru.

Tratarea tenurilor acneice în salonul cosmetic se va face după efectuarea unui diagnostic prezumtiv, pentru a constata gravitatea afecțiunii. Dacă acneea prezintă forme grave este indicat tratamentul la medic specialist. Dacă prezintă forme ușoare, vom acționa în primul rând pentru a înlătura inflamațiile (măști, loțiuni, seruri) și doar atunci când tenul este stabilizat vom putea efectua extracții de comedoane.

Indiferent de tipul acneei, se impune utilizarea zilnică a produselor cosmetice adecvate tipului de ten, stării de gravitate a acneei, pentru a obține efectele dorite.

 

Cum alegem produsele pe care le utilizăm și ce efecte obținem?

După efectuarea diagnosticului prezumtiv care trebuie să conțină vârsta și informații detaliate despre aspectul tenului (prezența inflamațiilor, a papulelor sau a pustulelor, comedoane, etc) se hotărește schema de tratament

Gama Solanie oferă posibilitatea tratării tenurilor acneice atât în salon cât și acasă. Pentru salon putem alege pentru demachiere o Spuma Demachiantă, vom continua cu Crema exfoliantă, Loțiune tonică neagră, dupa care aplicăm Crema de curățare profundă cu lipamină (fără a efectua masaj), iar apoi Gelul accelerator cu Lipamină care intensifică efectul cremei. Pentru îndepărtarea inflamației se aplică Serul Anticuperoză, apoi Masca cu sulf. Tratamentul se încheie cu Crema de zi cu Biotină, sau Corectorul Ultra Stepy în funcție de caz.

Acasă, dimineața și seara se curăță fața cu Săpun Negru cu Ichtiol apoi Loțiune Tonică Neagră pentru ten gras cu ichtiol. Crema cu biotină dimineața, iar seara se aplică într-un strat subțire, ca o cremă de zi, Masca cu sulf. Corectorul Ultra Stepy de câte ori este nevoie. Dacă inflamația s-a retras (și numai în perioada de toamnă, iarnă, primavară) se utilizează în fiecare seară Serul AHA 5 %.

Brandul Dr. Spiller utilizează cu maximă eficiență propolisul în linia destinată tenurilor acneice, precum și extractele de plante cu efect antiinflamator, dezinfectant, calmant, plante cunoscute de secole pentru eficiența lor: mușețel, păpădie, coada șoricelului, coada calului, gențiana, etc. Protocolul este același, diagnostic prezumtiv, apoi se aleg produsele adecvate în funcție de aspectul tenului.

Gel de curățare cu plante medicinale, Loțiune tonică cu plante medicinale, Loțiune tonică fruit acid AHA (doar pentru uz profesional), Lapte exfoliant special pentru ten gras, Cremă exfoliantă cu Jojoba, Crema de zi cu propolis, Crema de noapte cu propolis, Gel Aloe Vera, Corector Color Artist, Mască Terasil pentru ten gras și acneic, Masca Herbal cu Aloe, Masca de curățare Terra California, Mască de curățare Peel Off, Herbal active serum, Acnoderm Roll On, Gel Acnoderm, Fiolă purificatoare.

În cazul în care acneea este prezentă și la vârsta de 20-22 de ani putem folosi mezoterapia sau peelingurile chimice.

MCCM a creat o serie de produse care combat cu eficiență diferitele stadii ale acneei, dar care se folosesc doar după vârsta de 20 de ani.

Fiolă vitamina A, Fiolă Antiseboree, Fiolă Acid Glicolic, Fiolă Oligoelemente, Fiolă multivitamine AEC, Fiolă Vitamina C, Fiolă Dexpantenol, Fiolă Iarbă de Tigru, Fiolă Biotină, Fiola Salicylic Removing, Fiolă Acid Hialuronic.

Cremă Purificatoare, Salicylic Peel, Loțiune de curățare bifazică 2 în 1 pentru ten gras, mixt.