Uleiurile esențiale, nu reprezintă o tendință nouă. Utilizarea lor are rădăcini adânci în tradițiile din trecut. Civilizațiile antice foloseau plantele pentru aromaterapie, îngrijire personală, practici terapeutice, ceremonii religioase, tratamente de înfrumusețare și prepararea alimentelor.
Uleiurile volatile, sunt compuși care nu pot fi văzuți cu ochiul liber, dar sunt prezenți în rădăcinile, florile, semințele sau alte zone ale plantei. Sunt extrem de concentrați, acțiunea lor fiind foarte puternică, rolul lor primordial este de a proteja planta de condițiile de mediu, insecte dăunătoare și joacă un rol important în polenizarea plantei.

Puritatea uleiurilor volatile variază în funcție de metoda de distilare, proces care se execută folosind echipamente și tehnologii speciale. Deoarece compușii aromatici volatili se mișcă rapid în aer, parfumul lor poate fi perceput, când compușii interacționează direct cu senzorii de la nivel cerebral. Există peste 3000 de tipuri de compuși aromatici care oferă diverse beneficii pentru sănătate.

Care sunt beneficiile aromaterapiei?

Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ameliora iritațiile ocazionale ale pielii, pentru a susține o digestie sănătoasă, o senzație de eliberare a căilor respiratorii precum și pentru a menține starea de bine pe tot parcursul zilei din punct de vedere emoțional, deoarece unele arome au proprietăți calmante, asigurând stabilitate, altele sunt cunoscute ca energizante sau revigorante.

Putem să le utilizăm cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie, pentru efectuarea masajelor corporale înglobate într-un ulei purtător sau pentru a intensifica acțiunea cremelor și măștilor cosmetice fie pentru acasă fie în tratamentele personalizate din saloanele de cosmetică.

Alegerea tipului de ulei utilizat se face în funcție de efectele pe care dorim să le obținem. De exemplu:

  • Ulei esențial de trandafir, geranium, tămâie, bergamotă, pentru a obține efecte anti-aging, deoarece susțin regenerarea epitelială susțin echilibrul de umiditate al pielii, tonificând și prevenind formarea ridurilor fine.
  • Ulei esențial de arbore de ceai, lemongrass, ylang-ylang, pentru a regla secreția de sebum a tenurilor grase, precum și pentru regenerarea pielii după urmele lăsate de acnee.

Acestea sunt doar câteva exemple de uleiuri esențiale ale căror efecte sunt deja binecunoscute în industria cosmetică, fie că sunt utilizate separat sau sunt mixate în diferite combinații pentru a acționa sinergic.

Modul de utilizare și cantitatea depinde de scopul în care sunt folosite.
Pentru tratamente cosmetice se mixează 1-2 picături de ulei esențial în cremă, mască sau în uleiul purtător pe care îl utilizăm atât acasă cât și în salon.

  • 3-4 picături mixate în uleiul de masaj corporal,
  • 1-2 picături pentru apa de baie( plus ulei purtător);
  • 3-4 picături în apa pentru saună;
  • 1-2 picături în vasul de aromaterapie;
  • 1-2 picături pentru tratarea scalpului(plus ulei purtător), etc.

 

Solanie dezvoltă Linia Aroma Sense care cuprinde atât uleiuri volatile cât și amestecuri de uleiuri purtătoare. Ca orice uleiuri volatile de mare puritate și acestea pot fi utilizate în mai multe scopuri terapeutice folosind metode specifice:

  • aromaterapie
  • masaje corporale
  • aplicații locale
  • tratamente cosmetice
  • băi de picioare-băi generale
  • saună

Indiferent de scopul pentru care sunt utilizate, uleiurile esențiale oferă beneficii multiple și o experiență unică pentru fiecare persoană în parte.