Deși cuvântul bacterie are conotații negative, trebuie să știm că există și bacterii bune, ciuperci, paraziți și viruși care ajută la buna funcționare a organismului. Chiar și aspectul tenului este influențat de așa zișii microbi, aceștia formând, de fapt, microbiomul pielii. Un microbiom este un ecosistem complex constând în bacterii și alți microbi care ajută la buna funcționare a organismului, când este echilibrat.

 caracteristicile fizice și chimice ale

Microbiomul pielii reprezintă totalitatea microorganismelor (fungi, bacterii, virusuri, protozoare), care s-au adaptat la caracteristicile fizice și chimice ale pielii și care sunt răspunzătoare de starea de sănătate a acesteia. O parte a microflorei bacteriene este comună pentru toți oamenii, iar altă parte este unică pentru fiecare individ.

Așadar, când microbiomul pielii este afectat, se vede în felul în care arăți și te simți, atunci pot apărea diferite simptome cum ar fi, roșeața, acnee, iritații, aspect tern, etc.

Cum menținem un microbiom sănătos al pielii?

Pe lângă un mod de viața sănătos, din punct de vedere cosmetic, trebuie să susținem integritatea barierei de protecție a pielii. Acesta înseamnă o îngrijire adecvată, o demachiere riguroasă, de câte ori este nevoie, dar în special seara și dimineața, utilizarea produselor cosmetice în funcție de tipul de ten, dar care și să susțină și să întărească bariera hidrolipidică a pielii.

 

Brandul Dr. Spiller, prin sistemul original de emulsii HYTEC asigură protecția și susținerea filmului hidrolipidic natural al pielii, indiferent că este vorba de creme care sunt destinate tenului gras și care reglează sinteza de sebum și echilibrează microflora bacteriană sau de creme anti aging care stimulează regenerarea celulară.