Ciocanul portabil cald-rece este un echipament revoluționar, special creat de profesioniștii în domeniu pentru îmbunătățirea tratamentelor profesionale în cabinetele cosmetice. Este foarte ușor de utilizat, de manevrat și de transportat. Alimentarea se face printr-un transformator cu o mufă plug-in. Tehnologia este folosită pentru a calma pielea după tratamente cosmetice mai agresive și pentru a spori capacitatea de absorbție a pielii.

Căldura are efecte benefice asupra relaxării musculaturii și deschiderea porilor, revigorează funcțiile pielii, stimulează circulația sangvină, astfel facilitând pătrunderea substanțelor active.

Datorită temperaturii de 40°C (temperatură ce depășește temperatura normală a corpului) se îmbunătățește permeabilitatea vaselor de sânge, astfel înviorându-se alimentarea cu substanțe nutritive și oxigen a pielii. Substanțele active aplicate pe piele ajung mai ușor și mai exact la celulele țintă.

Dispozitivul poate fi folosit și rece (temperatura minimă fiind 5°C), având rol vasoconstrictor, închide porii deschiși, astfel substanțele active - datorită efectului de “capcană” -  rămân în piele și își pot produce efectul pe termen lung. Capătul rece calmează pielea iritată după peeling sau extracție de comedoane, elimină roșeața și sensibilitatea tenului.

Procedeul este de asemenea ideal pentru estomparea și reducerea cearcănelor și pungilor de sub ochi.