Demachierea - primul pas spre un ten frumos

Demachierea înseamnă mai mult decât simpla înlăturare a fardurilor de pe față. Și pentru ca aceasta să fie riguros realizată putem utiliza Aparatul Vibrasonic Jimjams, care grație periilor și a buretelui cu care este prevăzut, realizează chiar și eliminarea celulelor cornoase moarte.

Demachierea dacă este corect executată, reprezintă secretul unui ten sănătos.
În primul rând demachierea trebuie introdusă în rutina de îngrijire zilnică a tenului, atât dimineața cât și seara.

Prin demachiere deschidem porii, relaxăm țesutul, îl masăm ușor și pregătim pielea pentru absorbția substanțelor active din cremele pe care le vom folosi ulterior. Pentru ca demachierea să se execute corect trebuie să urmăm riguros anumite etape și să avem în vedere că putem să o realizăm cu ajutorul dischetelor demachiante sau cu ajutorul Aparatului Vibrasonic, de exemplu. Indiferent de procedeul pe care îl alegem se impune să utilizăm doar produse destinate special tipului de ten.

Care sunt beneficiile fiecărui procedeu?

Demachierea cu ajutorul dischetelor, realizează îndepărtarea machiajului și a impurităților, delicat și de aceea este recomandată tenurilor sensibile alături de lapte sau gel demachiant, respectiv loțiune tonică. Realizează totodată un ușor masaj care intensifică circulația sangvină cât și pe cea limfatică. Astfel se va îmbunătăți oxigenarea țesuturilor și eliminarea "toxinelor".

Demachierea cu ajutorul Aparatului Vibrasonic, este recomandată tenurilor normale, mixte, grase, seboreice și va realiza eliminarea celulelor cornoase moarte, curățarea porilor și astfel minimalizarea posibilităților apariției comedoanelor și a acneei, intensificarea circulației sangvine și limfatice, un micro-masaj al mușchilor feței, implicit stimularea sistemului imunitar al pielii.

Pași de urmat:

  • În ambele cazuri mai întâi demachiem ochii și buzele cu produse special destinate acestui scop apoi
  • Aplicăm direct pe față, gât, decolteu, laptele demachiant emulsionând cu degetele umede machiajul și impuritățile, după care îl îndepărtăm cu dischete umede (în cazul în care folosim gel de demachiere, îl vom spuma în palmă după care îl aplicăm pe față, gât și decolteu)
  • Aplicăm loțiunea tonică tot cu ajutorul dischetelor, după care vom utiliza crema aferentă tipului de ten.
  • Dacă folosim Aparatul Vibrasonic, aplicăm laptele demachiant, gelul sau spuma, pe tenul umed (față, gât, decolteu), apoi emulsionăm cu ajutorul periilor sau al buretelui, îndepărtăm apoi cu apă din abundență și utilizăm loțiunea tonică respectiv crema. Aparatul Vibrasonic este foarte eficient în cazul în care dorim să executăm un gomaj, o exfoliere, cu creme special destinate acestui scop.

Demachierea reprezintă mai mult decât îndepărtarea fardurilor de pe față. Reprezintă curățarea tenului de impuritățile acumulate în timpul zilei, fie că este vorba de particule de praf sau sebumul secretat în exces de glandele sebacee ale unui ten gras, seboreic.