Lăptișorul de matcă este o secreție a albinelor doică care hrănesc larvele ce vor deveni mătci ale stupului pe toata durata vieții acestora. Această secreție plină de hormoni, enzime, aminoacizi, vitamine și minerale asigură o durată de viață mult peste așteptări pentru regine și conferă calități reproductive incredibile pentru ele. Lăptișorul de matcă face minuni atât ca aliment, cât și în calitate de produs cosmetic. Aplicarea produselor cu lăptișor de matcă conduce rapid la o evidentă întinerire a tenului, la ameliorarea sau chiar la vindecarea diferitelor afecțiuni ale pielii.

 

 

 

Lăptișorul de matcă, cunoscut ca un elixir al frumuseții și tinereții, datorită conținutului său bogat în vitaminele complexului B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12) a mineralelor: calciu, magneziu, zinc, cupru, fosfor, potasiu, a vitaminelor A, C, E, D, este utilizat în produsele cosmetice destinate tenului matur mixt, gras, seboreic, predispus la acnee, datorită proprietăților sale de a regla secreția de sebum, precum și datorită proprietăților sale regeneratoare, antiinflamatoare, antibacteriene, calmante.

 

Aminoacizii, acizii grași și compușii fenolici din compoziția lăptișorului de matcă au proprietăți antioxidante, ceea ce favorizează reducerea inflamațiilor și a stresului oxidativ.
Este demonstrat efectul de protecție față de acțiunea razelor ultraviolete, dar și capacitatea de contracarare a efectelor acestora asupra pielii. Prezentând o puternică acțiune antibacteriană naturală, dar și un efect antiinflamator și antioxidant, este eficient în tratarea și atenuarea unei mari diversități de erupții și afecțiuni, eczeme, dermatite și eriteme, dar și în procesul de vindecare a arsurilor, tăieturilor, zgârieturilor și infecțiilor. De asemenea, crește migrația fibroblastelor, celulele din țesutul conjunctiv care produc colagen.