Cuperoza afectează în egală măsură atât tenurile uscate cât și cele seboreice, în special al femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani.

Cauzele apariției cuperozei pot fi multiple, fie că sunt de natură internă sau externă, generează aceleași caracteristici. La început ușoară roșeață, la nivelul obrajilor, al nasului și chiar al frunții, ulterior însă își fac apariția capilare dilatate sub formă de linii roșii, sau pot apărea chiar mici coșuri care se transformă în pustule. Cuperoza poate avea diferite stadii și poate ajunge chiar la rozacee.

Cauze externe: expunerea în exces la soare, schimbări bruște de temperatură, cosmetice cu ingredienți agresivi, stresul vieții cotidiene, etc.

Cauze interne: moștenirea genetică, afecțiuni gastro-intestinale, o alimentație greșită, consum excesiv de alcool, tutun, unele medicamente, alimente fierbinți sau prea condimentate, etc.

 

 

Tenurile cuperozice necesită o îngrijire adecvată atât în saloanele de cosmetică cât și acasă. Ingredientele conținute în produsele cosmetice trebuie să aibă efect calmant, să fortifice pereții capilarelor, să îmbunătățească circulația sangvină locală, să aibă efect antiinflamator, etc.

Brandul Dr. Spiller, a creat o linie specială destinată tenului cuperozic care conține substanțe active naturale, ca cel de castan sălbatic, extract de arnică, miere, flavonoide din fructe, extract de sunătoare, uleiuri naturale din sâmburi de struguri, etc. Utilizarea lor, respectând un ritual de îngijire zilnică sau în cadrul tratamentelor profesionale, ameliorează roșeața, inflamația, hidratează și redau tenului starea de bine și de sănătate.

Lumina LED polarizată intensifică acțiunea produselor speciale destinate tenului cuperozic. Lumina LED de culoare roșie are lungimea de undă, de 630 nm și pătrunde adânc în piele, în dermul superior, activând moleculele pielii implicate în metabolismul celular și are efect de stimulare a sintezei de colagen și elastină cât și de regenerare a celulelor. Deorece, uneori, pot exista zone inflamate, putem folosi în tratarea cuperozei și lumina LED albastră, a cărei lungime de undă este de 430nm, pentru că reduce procesele inflamatorii ale pielii, încetinește alimentarea cu sânge locală a țesuturilor, calmându-le și reducând roșeața (se utilizează doar ocazional și numai în cazul pielii inflamate). Lumina LED polarizată va fi utilizată în cadrul tratamentelor profesionale înserată ca etapă intermediară sau la finalul tratamentului, înainte de aplicarea cremei de final.

Pentru a avea rezultate remarcabile ședințele se execută la interval de 3-7 zile, iar numărul lor depinde de gradul de afectare al tenului și pot fi în număr de 12-15 ședințe. Durata unei ședințe este de 15-20 de minute.

Plan de tratament

Tratament Anticuperoză cu lumină LED

  Descarca