« Inapoi

Electroderm

electroderm Electrodermul este un aparat cosmetic de inalta frecventa si foarte important intr-un salon cosmetic. Pe parcursul tratamentului cu electroderm, undele electrice actioneaza direct asupra pielii, determinand astfel reactii fizice si chimice. Scopul aparatului este producerea scanteierilor si astfel se elimina ozon cu efect dezinfectant. Terapia cu ozon, reprezinta o terapie bazata pe injectarea sau insuflarea in organism a unei cantitati de amestec oxigen-ozon, prin diferite metode, obtinand astfel rezultate terapeutice pozitive: dezinfectant, revitalizant, trofic, antibacterian. Ozonul distruge toate bacteriile, funghii, mucegaiurile, parazitii si inactiveaza virusurile.

Efectele tratamentului cu electroderm sunt:

 • efect antiseptic si astringent;
 • excitarea terminatiilor nervoase, prin scanteierile ce se produc intre electrozi si piele;
 • activarea circulatiei sanguine si limfatice prin care de produc o vasoconstrictie apoi o vasodilatatie ceea ce imbunatatesc schimburile intercelulare de substante nutritive;
 • imbunatatirea respiratiei cutanate si oxigenarea intensa a pielii;
 • reglementarea functionarii glandelor sebacee;
 • efect de hranire prin aplicarea electrodului peste creme si masti nutritive;
 • efect de hidratare prin aplicarea electrodului peste o compresa umezita.

Tipuri de electrozi si utilizarea lor

Electrodul plat facial: pentru sterilizare dupa extragerea comedoanelor. Se lucreaza peste o crema grasa, cu miscari circulare prin care scanteierile ajuta patrunderea substantelor nutritive din crema.
Electrodul rulou: se foloseste pentru tenurile congestionate, aici scanteierile au un efect de normalizare a circulatiei sanguine.
Electrodul ascutit (ac): se foloseste pe regiunile mai mici dupa extragerea pustulelor pentru ca are un efect de cauterizare.
Electrodul cu spirala metalica: in interior are forma cilindrica si se poate utiliza pentru masajul indirect la persoanele cu ten sensibil care nu suport electrolul direct pe piele. Electrodul acesta se tine in mana de catre clienta, in timp ce cosmeticiana face miscarile de masaj. In acest caz, scanteierile se produc intre mana cosmeticienei si pielea clientei.
Electrodul in V: se foloseste pentru ingrijirea barbiei si a regiunii cervicale. Activeaza circulatia sanguina in aceste zone, astfel are loc resorbtia mai intensa a deseurilor organice si tonifierea fibrelor musculare. Aparatul genereaza cu ajutorul curentului alternativ o inalta frecventa cu efect de electro-osmoza, sedare, antibacteriana si antiinflamatorie.
Indicatii pentru tratament cu electroderm: piele cu porii dilatati, ten impur acneic, producere in exces a sebumului, ten seboreic, caderea parului, matreata, antisepticizare dupa curatare.

Modul de folosire a electrodermului:

Se introduce electrodul in piesa manuala.
Se conecteaza aparatul cosmetic cu stecherul pentru curent la reteaua de 230V.
Se porneste aparatul cosmetic apasand butonul de pornire /oprire. Cu ajutorul butonului reglator aflat pe aversul aparatului alegeti intensitatea dorita, apoi incepeti tratamentul.
La sfarsitul tratamentului reduceti total intensitatea si cu butonul pornire/oprire opriti electrodermul.
La sfarsitul tratamentului cosmetic se deconecteaza electrodermul de la sursa de curent.

Indicatii:

Tubul din sticla se mentine curat si uscat. Electrodul nu se foloseste pe aceeasi zona pentru prea mult timp. Inainte de inceperea tratamentului verificati clientul sa nu aiba asupra lui obiecte din metal (cercei, lantisor). Se opreste alimentarea cu curent cand se schimba tubul. Aparatul electroderm nu se va folosi niciodata in zona perioculara sau pe buze. Nu se va atinge cu indexul zona in care electrodul de sticla intra in electroderm pentru a evita accidentele. In timpul tratamentului nu se utilizeaza prea mult timp in acelasi loc pentru evitarea provocarii unor leziuni. Dupa terminarea tratamentului electrozii trebuie curatati si uscati.

Contraindicatii pentru efectuarea tratamentului cu electroderm:

 • Probleme de circulatie
 • Procese inflamatorii
 • Stare febrila
 • Sarcina
 • Implanturi metalice
 • Boli de piele contagioase in zona de tratament
 • Pacemaker ( implant pentru reglarea ritmului cardiac)
Articole recomandate
Primul ONDULATOR AUTOMAT DIN LUME - Babyliss Curl Secret IonicAparate noi la SisiCosmeticeDotari saloane de infrumusetareVapozonUltrasunetGalvanoderm
Comenzi telefonice:
Telefon 0770 106 403
0770 106 403
Disponibil intre 8 - 18
de luni pana vineri.