Home ยป Make Up
« Inapoi

Formele fetelor si corectia lor prin machiaj

Formele fetelor si corectia lor prin machiaj Forma fetei este foarte importanta cand vine vorba de un machiaj potrivit. In scopul realizarii unui machiaj perfect trebuie sa cunoastem tipurile de fata. Exista sapte tipuri de baza ale fetei: ovala, rotunda, patrata, triunghiulara, trapezoidala, dreptunghiulara, romboidala. Tipurile cu contur moale sunt: rotunda, ovala, para, inima iar tipurile colturoase sunt: triunghi, trapezoidala, patrata, dreptiunghiulara.

Forma ovala

Fata ovala este forma ideala in machiaj care este caracterizata prin trecere armonioasa tample, pometi , barbie, si latimea fruntii este egala cu latimea pometilor. In machiaj se contureaza natural la pometi, rotund sau pe verticala. Fata ovala este o forma echilibrata care arata bine cu aproape orice machiaj. Machiajul fetei ovale este cel mai simplu pentru ca nu necesita multa corectie. La machiajul ochilor ochii trebuie conturati si alungiti putin, obrajii nu necesita mult blush, se pot aplica orice culoare de ruj, iar la fondul de ten nu trebuie sa apelam la umbre ci trebuie sa incercam sa nu incarcam tenul.

Forma rotunda

Acest tip de fata este la fel de lata si de lunga. Scopul corectiei este alungirea fetei prin micsorarea volumului pometilor. Se face urmatoarele corectari: se intuneca partea laterala a fetei, pometii se accentueaza pe verticala in adancimea obrazului, toate liniile merg pe verticala, se ilumineaza partea centrala a fetei, sprancenele ascendente, arcuite ca aripa pasarilor, ochii se alungesc oblic, buzele nu se accentueaza doar ochii. La acest make up corector este nevoie de trei nuante de fond de ten: o nuanta de baza, foarte aproape de culoarea pielii, care se aplica pe toata fata, o nuanta mai deschisa cu care iluminam partile centrale (se aplica pe barbie, frunte si sub ochi), si o nuanta inchisa care se aplica dinspre tample spre maxilare si pe obraz, chiar sub pometi. Blush-ul se aplica in forma usor triunghiulara, estompata usor catre tample.

Forma patrata

Forma acestei fete este caracterizata de maxilarele foarte proeminente. Scopul acestui machiaj corector este de a minimaliza colturile maxilarului si fruntea daca este cazul. Se aplica un fond de ten inchis pe zonele proeminente. Sprancenele le pensam moale, cu arcuire lina, nu subtire. Iluminam partea centrala a fetei. Machiajul ochilor il facem alungit sau oblic. Buzele machiem moi si aplicam blush sus pe pometi ca o pata moale. Make up -ul fetei patrate incepem cu aplicarea nuantei de baze pe toata fata, dupa care neutralizam formele proeminente cu fondul de ten inchis. Fondul de ten inchis se pot inlocui cu pudra bronzanta care va da un efect mai natural. Forma ideala a sprancenelor pentru fata patrata este cat mai arcuita. Buza inferioara se macheaza usor dreptunghiulara, sa se armonizeze cu forma maxilalelor.

Formele fetelor si corectia lor prin machiaj

Forma triunghiulara

Aceasta forma este lata la frunte si pometi, mica la maxilar si la barbie. Prin machiajul corector mascam latimea fruntii si a pometilor. Intunecam aceasta zona cu un un fond sau corector mai inchis. Barbia ascutita corectam cu un fond de ten inchis, iar lateral langa zona maxilarului aplicam iluminator mai deschis pentru volum. Sprancenele machiem ascendente si ridicate. Punem accent pe buze si ochi sau separat. Corectia o facem si la tample prin reducerea volumului. Se aplica un blush deschis la culoare de la baza tamplelor pana spre coltul gurii, pentru a accentua centrul fetei si buzele.

Make Up artistii recomanda folosirea rujului rosu, clasic pentru fata de forma inimii. Pentru machiajul ochilor aplica nuante deschise, pastel sau bej pentru toata suprafata a pleoapelor. Se recomanda gene lungi si voluminoase.

Forma trapezoidala

La aceasta forma de fata se intuneca partea laterala a maxilarului. Se ilumineaza partea centrala a fetei. Accentul in make up se pune pe ochi. Sprancenele machiem rotunjite, moi si nu subtiri. Scopul corectiei este micsorarea partii de jos a fetei si iluminarea partii de sus. Iluminam si zona tamplelor.

Forma dreptunghiulara

Predomina volumul pe verticala decat lateralul fetei. Acest tip are frunte lata si barbie alungita. Prin make up de corectie se intuneca partea de jos si de sus a fetei. Blush-ul se aplica orizontal. Toate corectiile le facem orizontale. Accentul se pune pe ochi sau pe buze. Se recomanda sprancene drepte cu arcuire fina. Machiajul ochilor realizam pe orizontalal alungiti.

Forma romboidala

La machiajul fetei romboidale se mascheaza barbia ascutita cu fond de ten sau corector inchis. Se contureaza zona pometilor, se ridica sus pana la tample. Sprancene ascendente orientate in sus. Se ilumineaza partile inguste. Blush-ul aplicam intr-un triunghi mic in partea centrala a pometilor.

Articole recomandate
Teoria culorilor in machiaj 5 Produse pentru un machiaj natural Machiajul tenului matur Cum sa alegem machiajul potrivit? Machiajul
Comenzi telefonice:
Telefon 0770 106 403
0770 106 403
Disponibil intre 8 - 18
de luni pana vineri.