Home ยป Make Up
« Inapoi

Machiajul

Machiajul Machiajul este arta prin care cu ajutorul unori metode si tehnici speciale, folosim produse speciale sa estompam si sa camuflam unele aspecte inestetice si imperfectiuni de forma si textura a pielii, si sa punem in evidenta ce este frumos si calitatile personale.

Reguli pentru un machiaj profesional reusit:

 • Fardul se aplica pe obraz perfect curatat (si nu prea obosit).
 • Pentru machiaj se folosesc produse adecvate tipului de ten.
 • Machiajul se va efectua intr-o lumina buna, de preferinta la lumina zilei.
 • La aplicarea fardurilor se tine cont de varsta persoanei.
 • Culorile joaca un rol important in realizarea unui machiaj reusit.
 • Culorile vor fi alese in functie de tipul persoanei, dupa momentul zilei, dupa eveniment.
 • Orice linie se traseaza pe obraz, trebuie sa se tine cont de faptul ca linia ascendenta intinereste iar linia descendenta imbatraneste.
 • Se pot efectua corectari prin folosirea a 2 nuante de culori: de fard de pleoape, de fard de obraz, de fond de ten, de pudra.
 • Culorile inchise estompeaza suprafata acoperita iar culorile deschise o scot din evidenta.

Machiajul este de mai multe feluri: machiaj de zi, machiaj de mireasa, machiaj corector, machiaj de seara, machiaj pentru scena, machiaj de televiziune.

Ce trebuie sa contina o trusa de machiaj profesional?

Machiajul
 1. Demachiant - desi nu face parte din produsele de machiaj, este necesar sa fie folosit inaintea fiecarui machiaj. Reusita machiajului depinde de curatarea si demachierea tenului. Demachiantul se alege dupa tipul de ten, adica pentru un ten normal si uscat se foloseste un demachiant pe baza de lanolina, iar pentru tenul gras se foloseste o lotiune demachiant pe baza de stearina, usor detergenta. Lotiunea tonica este obligatorie dupa demachiere, iar tonicul sa fie si el adecvat tipului de ten. Se mai poate folosi apa minerala sau infuzia din plante ca si tonic.
 2. Crema de baza - in general este o crema hidratanta care are rol de protectie.
 3. Fond de ten - exista sub forma de crema, sub forma fluida sau form de pasta compacta. In ultimii ani se foloseste fondul de ten fluid pentru ca este si hidratant. Fondul de ten fluid se aplica usor, dand fetei un aspect natural, fondul de ten crema are putere de acoperire, contine in plus si substante de ingrijire si filtru UV si este optim pentru tenul uscat. Fondul de ten compact acopera cel mai bine pielea pentru ca este asemanator cu o pudra.
 4. Fard anticearcan - se poate prezenta si el sub forma compacta sau sub forma de crema. Este de culoare mai deschisa si se aplica peste fondul de ten si sub pudra. Are rol de a masca cearcanele si ochii infundati.
 5. Fard corector - este un produs cosmetic asemanator fondului de ten care are ca si scop estomparea defectelor.
 6. Crema de fata colorata - nu este o crema acoperitoare, poate fi mai multe nuante si are rol de a inviora tenul.
 7. Fard de obraz - exista fardul de obraz grase sub forma de crema si fardul de obraz uscate (compacte sau pudre). Cele grase se aplica peste fondul de ten, sub pudra, iar cele uscate peste pudra. Fardurile compacte se aplica cu o pensula.
 8. Creioane sau creme corectoare
  Cu ajutorul lor se pot estompa impuritati, cearcane, roseata sau alte imperfectiuni ale pielii.
 9. Fard pentru piele cu portiuni rosii
  Trebuie sa fie fara grasime si se foloseste pentru a acoperi unele portiuni rosii de pe aripile nasului sau din zona maxilarului.
 10. Pudra - Se prezinta sub forma de pulbere, dar poate fi si pudra lichida care se recomanda tenurilor grase si pudra compacta care se foloseste mai mult pentru retusul in timpul zilei. Poate si de aceeasi culoare ca si fondul de ten sau poate fi mai deschisa.
 11. Fard verde - sub forma de pudra, sub forma fluida, sub forma de creion si este folosit pentru acoperirea rosetelor in special cu tenurile cuperozice.
 12. Produse de camuflaj - Aceste produse sunt produse mai speciale, rezistente la apa care camufleaza portiuni arse, portiuni cu tulburari de pigmentatie.
 13. Creion dermatograf - Se foloseste pentru machiajul sprancenelor si conturul ochilor.
 14. Fard de pleoape - Se gaseste intr-o multitudine de culori si nuante, se poate gasi sub forma de batoane sau pastila compacta. Aplicarea fardului compact se face cu pensula sau chiar cu degetele.
 15. Rimelul - Poate fi si el compact, se aplica cu o periuta simpla sau poate fi lichid intr-un tub si se foloseste diferite periute.
 16. Creion contur pentru buze - Se alege in functia de culoarea rujului, cu o nuanta mai inchisa decat rujul.
 17. Ruj - In general se recomanda sa fi folosit in doua culori. Luciul pentru buze este un fard gras, sub forma de crema aproape incolor care da stralucire buzelor.
 18. Pensule machiaj - Trusa make up trebuie sa contina o pensula groasa pentru pudra, o pensula pentru fard de obraz, pensule pentru buze, mai multe tipuri de pensule pentru pleoape, buretei, aplicatoare pentru fardul de pleoape, periute pentru sprancene, pensete, ascutitoare pentru creioane, betisoare de vata, tampoane de vata, servetele de hartie.
Articole recomandate
Formele fetelor si corectia lor prin machiaj Teoria culorilor in machiaj 10 trucuri de make up pentru un look perfect 5 Produse pentru un machiaj natural Machiajul tenului matur Cum sa alegem machiajul potrivit?
Comenzi telefonice:
Telefon 0770 106 403
0770 106 403
Disponibil intre 8 - 18
de luni pana vineri.