« Inapoi

Mezoterapia – un tratament cosmetic revoluţionar

Mezoterapia – un tratament cosmetic revoluţionar Aş minţi dacă n-aş recunoaşte că mezoterapia este acel domeniu, care stârneşte cel mai mare interes după tratamentele cosmetice bazate pe produse clasice. Cine nu a auzit de dermaroller sau de dermapen (mezopen) şi despre rezultatele spectaculoase şi unice obţinute cu ajutorul acestora? Însă în spatele promisiunilor reclamelor se ascund reguli foarte stricte legate de aceste tratamente, fiindcă pentru obţinerea rezultatelor frumoase este nevoie de multă învăţătură şi de alegerea în mod conştient a substanţelor active şi a dispozitivelor. Nu-i suficient să cumpărăm dermaroller-ul şi produsele „mezo”, trebuie să ne informăm în legătură cu modul de funcţionare a dispozitivelor şi trebuie să ştim cu siguranţă dacă substanţele active alese sunt potrivite pentru tratamentul care se află la graniţa dintre cosmetică şi dermatologie.

Cuvântul mezoterapie este format din două cuvinte greceşti: mesos (mijloc) şi therapeia (terapie). Domeniul a fost creat de cercetările d-lui Michel Pistor (1924 – 2003), apoi transpus în practică tot de acesta în anii 1950. Metoda de bază este aşa numitul „tratament cosmetic cu medicamente”, în cadrul căruia introducem substanţe active cu ajutorul acelor, în mod direcţionat prin piele. Întrucât acest tratament produce leziuni ale pielii, metoda nu poate fi folosită în tratamentele cosmetice clasice. Dezvoltarea industriei frumuseţii însă, la mijlocul secolului 21. a început să exploateze posibilităţile ascunse ale cuvântului „mezoterapie”.

Mulţi ascund multe în spatele expresiei mezoterapie: dispozitive, fiole, creme, cu toate că noţiunea de mezoterapie înseamnă un tratament de estetică medicală, prin care se introduc prin piele, cu ajutorul acelor, substanţe active speciale în locurile cu probleme. Mezoterapia cosmetică se apropie cel mai mult de acest procedeu, aceasta însemnând crearea unor deschizături fizice pe suprafaţa pielii cu ajutorul dermaroller-ului sau dermapenului, apoi introducem concentrate de substanţe active sterile cu efect asupra pielii şi componentelor acesteia. Adâncimea maximă la care se introduc aceste substanţe este de 0,5 mm, la adâncimi mai mari pot pătrunde doar cei profesionisti. Am putea cumpăra şi noi dermaroller cu ace mai lungi de 2,5 mm, dar sincer vorbind, este nevoie de limita fizică indicată de producător, fiindcă dacă din greşeală introducem substanţe nesterile sau colorate, nu putem face calea-ntoarsă. Cu ace de 0,5 mm ajungem doar la epidermă.

 

Fiole pentru mezoterapie

Am ajuns la punctul cel mai important al mezoterapiei, adică la substanţele active cu care lucrăm şi pe care le introducem în piele prin deschizăturile reale provocate. Dermaroller sau Mezopen putem cumpăra aproape oriunde. Substanţele active sterile, fără conservanţi sunt produse însă doar de câţiva producători abilitaţi pentru realizarea unor produse medicale. Pielea tolerează doar substanţele care se regăsesc în compoziţia sa. Nu tolerează compuşii cu conservanţi, coloranţi, care se dizolvă. Aceştia sunt nedoriţi deoarece pot provoca reacţii alergice. Dacă am citit cele de mai sus ne dăm seama de ce produsele pentru mezoterapie sunt ambalate în fiole, iau contactul cu mediul doar odată cu începerea tratamentului şi de ce conţin de regulă vitamine, compuşi şi elemente ce se regăsesc în piele. Fiindcă pielea poate să asimileze şi să utilizeze aceste substanţe fără reacţii adverse şi acestea îi sunt benefice.
Deci trebuie să cugetăm adânc şi apoi să decidem ce substanţe şi dispozitive vom folosi pe propria piele sau pe pielea clientelor noastre. Folosiţi doar produse din surse sigure, consultaţi specialişti şi nu credeţi neapărat dacă vi se spune despre un produs că este potrivit pentru mezoterapie. Fiindcă din păcate nu toate sunt.

Articole recomandate
RefectoCil pentru ondulare permanentă a genelor – instrucţiuni de utilizareTratament Exclusiv de Exfoliere AHA PeelPracticile ambasadorului frumuseţii SolanieTratament Solanie Bio Spa5 greşeli grave pe care le poţi comite în mezoterapie cu dermarollerTratament cu celule stem vegetale de ArganE o problemă să-ţi înmoi pielea?Gama Active Line Dr. Spiller pentru ingrijirea tenului gras acneicMasti de fata profesionale Dr. SpillerFiole mezoterapie marca Dr. SpillerCreme profesionale de fata Dr. SpillerCum sa ingrijiti pielea din jurul ochilorMăşti Peel Off JimJams pentru o curăţare perfectăAntioxidanţii si lupta impotriva îmbătrâniriiGama Anti Aging Struguri - Hialuron SolanieCum ne alegem crema de fataDermabraziuneaUmplerea ridurilor cu ultrasuneteTratament exclusive cu caviarTratament de lux: răsfăţ cu aurTratament Exclusive Anti-AgingSeturi JimJams Beauty pentru curatarea, intinerirea si ingrijirea pieliiFiole pentru lifting si restructurareFiole cu vitamine si oligoelemente marca BCNFiole cu acid hialuronicCum sa scapi de acnee si de cosuri?Tratamente antirid homemadeTratamentul cosmetic pentru tenul senilTratamentul cosmetic pentru tenul acneicTratamentul cosmetic pentru tenul gras uleiosTratamentul cosmetic pentru tenul uscatGomajul vegetal pentru o piele stralucitoareMasajul facial – Sursa frumusetii si tineretiiTratamentul cosmetic pentru tenul cuperozicTratamentul cosmetic pentru tenul normalProcesele care stau la baza tratamentului cosmetic
Comenzi telefonice:
Telefon 0770 106 403
0770 106 403
Disponibil intre 8 - 18
de luni pana vineri.