Apa este un element esențial al vieții. Aproape 65% din greutatea corporală, o reprezintă cantitatea de apă din organism. 15% din această cantitate se află în piele. Deoarece pielea este organul care permite schimbul cu mediul exterior, este necesar ca gradul de hidratare al pielii să fie optim pentru ca să își exercite în bune condiții toate funcțiile. Apa din derm se deplasează spre suprafață trecând prin diversele straturi ale epidermei prin difuziune, ajungând în stratul cornos, unde datorită protecției hidrolipidice, este încetinit procesul de evaporare, fiind astfel menținut gradul de hidratare propice al pielii.

Filmul hidrolipid este, practic, bariera de protecție a pielii față de agresiunile mediului extern. Dacă, însă, filmul hidrolipidic de protecție este deteriorat, din cauze externe cum ar fi: radiațiile UV, aer condiționat, poluare, etc. pierderile de apă pot deveni semnificative, ceea ce duce la apariția ridurilor fine, în special la tenurile mature. Hidratarea adecvată cu produse speciale va remedia acest aspect inestetic, neplăcut.

Linia mezopeptide Solanie ale cărei produse conțin acid hialuronic cu molecule de dimensiuni diferite este cea mai indicată pentru tratarea deshidratării tenului matur indiferent de cauze. Este știut faptul că acidul hialuronic are proprietatea de a înmagazina o cantitate de apă de 600 de ori mai mare decât propria sa greutate și chiar dacă moleculele sale nu pot pătrunde până în derm, vor ajuta la refacerea filmului hidrolipidic de protecție al pielii. Cu conținut mare de acid hialuronic sunt și produsele recomandate în următorul plan de tratament:

Plan de tratament

Plan tratament de întinerire cu Mezopeptide - Solanie

  Descarca