Începeți și încheiați fiecare zi cu un scurt ritual, pentru un ten frumos și sănătos. Răspunsul la întrebarea cum să avem un ten frumos este mai simplu decât credeți. La fel cum vă spălați pe dinți dimineața și seara, includeți și curățarea și hidratarea tenului în rutina zilnică.

Primul pas către o îngrijire corectă a tenului este să știi ce tip de ten ai, astfel încât să alegi produsele potrivite. În funcție de caracteristicile fiecărui tip de ten alegeți cosmetice dedicate tenului Dumneavoastră și deprindeți cei patru pași de bază, pentru a vă îngriji tenul.

 

 

1. Curățare și demachiere:

O demachiere și o curățare atente reprezintă baza îngrijirii zilnice a tenului. Fără acestea, tenul Dumneavoastră nu poate absorbi nutrienții necesari, iar Dumneavoastră veți suferi în curând datorită porilor astupați. Demachiantul se alege în funcție de tipul de ten. E important să respectați ordinea. Mai întâi se demachiează ochii și buzele și apoi se demachiează fața gâtul și decolteul. Finalizați curățarea cu o loțiune tonică - și trecem la pasul al doilea.

2. Exfoliantul și masca:

Este indicat să includeți exfoliantul și masca în rutina Dumneavoastră zilnică de îngrijire, cel puțin o dată pe săptămână. Începeți prin a folosi exfoliantul pentru înlăturarea celulelor cutanate moarte, vascularizarea tenului și accelerarea regenerării acestuia. Aplicați-l pe tenul umed, masați cu ușoare mișcări circulare și apoi clătiți. Apoi, folosiți o mască cu un conținut crescut de substanțe active, care oferă tenului îngrijire maximă. Măștile se aplică pe față și se lasă să acționeze 15-20 de minute.

3. Serul pentru ten:

Serul are o consistență mai lejeră decât o cremă clasică și, de aceea, pătrunde mai profund în straturile pielii. Pregătește tenul pentru aplicarea cremei și multiplică efectele sale pozitive.

4. Crema pentru ten:

Crema hidratează, hrănește, dar și combate imperfecțiunile tenului, cum ar fi acneea sau petele pigmentare. Este suficient să alegeți atent crema potrivită, în funcție de vârstă, de probleme sau de tipul de ten. Completați rutina cu o cremă specială pentru zona ochilor. Este indispensabil ca peste crema de zi să aplicăm o cremă cu factor de protecție SPF 30 sau 50.

Prin acești pași simplii veți putea obține efecte garantate iar pielea Dumneavoastră va fi recunoscătoare.