Seboreea se datorează unei tulburări funcționale a glandelor sebacee. Este o stare patologică, care se caracterizează printr-un exces de grăsime la nivelul feței, al scalpului și al pieptului și afectează în egală măsură atât bărbații cât și femeile.

Atunci când este produsă o cantitate normală de sebum, acesta se deplasează spre suprafața pielii prin pori fără nicio problemă, formând apoi bariera de protecție a pielii.

În cazul tenului gras, seboreic, pe lângă excesul de sebum există și o modificare a compoziției acestuia, și anume crește conținutul de acid oleic. Acest lucru favorizează deschiderea porilor și crearea aspectului cojii de portocală.

Seboreea poate avea cauze diverse, printre care predispoziția genetică, dezechilibre hormonale, (hiperandrogenism), infecții locale, tulburări digestive și de nutriție, consum de medicamente.

Seboreea prezintă mai multe forme, de la cele mai simple, care se caracterizează printr-un luciu specific în zona T a feței, până la dermatită seboreică. Dacă îngrijirea tenului seboreic nu este corespunzătoare și nivelul de hidratare al organismului este scăzut, atunci se poate ajunge la o deshidratare superficială la nivelul tegumentului, favorizând apariția scuamelor (seboree uscată sau seboreea sicca).

Factorii care intensifică, agravează seboreea sunt: umiditatea, căldura, lipsa luminii solare, lipsa activității sportive, alimentația, o digestie deficitară.

Tratamentul seboreei implică mai multe etape: curățarea regulată a pielii cu preparate speciale care să reducă inflamația și secreția de sebum, folosirea peste zi a șervețelelor de hârtie, care absorb excesul de sebum, utilizarea produselor cosmetice special destinate tenului seboreic, peelinguri chimice, microdermabraziune, mezoterapie.

Seboreea afectează uneori și scalpul și este nevoie de șampoane, loțiuni capilare specifice pentru a o ține sub control.

Tratamentele speciale pe care le putem efectua în saloane trebuie să fie însoțite de îngrijirea de acasă, utilizând produsele cosmetice recomandate de specialist.

În brandul SOLANIE regăsim produse cosmetice special destinate tratamentului seboreei atât pentru saloane cât și pentru acasă:

Spumă demachiantă, Cremă exfoliantă, Cremă de curățare profundă cu lipamină, Gel accelerator cu lipamină, Loțiune tonică neagră pentru ten gras cu ichtiol, Loțiune tonică dezinfectantă fără alcool, Mască cu sulf, Cremă biotină pentru ten gras, Cremă niacin pentru ten gras, Crema Catifea pentru ten gras, Serum Exfoliant AHA Peel 5%, Mască alginată de curățare profundă, Complex Pro Matt Optimizer cu 3 Peptide, Elixir Ultra Matt cu 3 Peptide, Gel exfoliant Enzyme Peeling, Mască Aloe Vera PureDerm, Mască Cărbune Activ PureDerm.

Brandul DR. SPILLER îmbină “forța” naturii cu măiestria specialiștilor și tehnologii moderne, realizând produse de maximă eficiență în tratamentul seboreei, indiferent de stadiul în care se află.

Loțiune tonică astringentă cu extract de Hamamelis, Lapte demachiant cu extract de castravete, Spumă demachiantă Bio, Loțiune tonică cu extract de castravete, Lotiune tonică Fruit Acid AHA (doar pentru uz profesional), Lapte exfoliant special pentru ten gras și acneic, Mască exfoliantă Enzym Peeling, Mască Terrasil pentru ten gras și acneic, Mască Herbal cu Aloe pentru ten gras, Mască de curățare Terra California pentru ten gras acneic, Mască de curățare pentru acnee Peel Off, Cremă hidratantă de zi cu Lăptisor de Matcă, Cremă de zi cu Avocado și vitamina E pentru ten gras (și varianta Light), Herbal Active Serum pentru ten gras și acneic, Gel Acnoderm, Fiolă Purificatoare - Balance.

MCCM vine în completarea tratamentelor din saloane cu fiole destinate Mezoterapiei cu Dermapen, precum și cu peelinguri chimice și creme care reglează secreția de sebum, dar și cu creme de întreținere zilnică.

Cremă Purificatoare, Salicylic Peel 1, Salicylic Peel 2, Fiolă Salicylic Removing, Fiolă Acid Glicolic, Fiolă Antiseboree, Fiolă Biotină, Fiolă Vitamina A, Fiolă Vitamina C, Fiolă Multivitamine AEC, Fiolă Oligoelemente .

Pentru seboreea scalpului vom utiliza pe termen lung din gama SINERGY șampoane și seruri de păr special destinate combaterii gresării în exces a părului: Șampon pentru reglarea cantității de sebum, Ser pentru reglarea cantității de sebum.