Arbutinul sau hidrochinona este extras din frunze de dud, mure, afine, ciuperci și pere. Are principala proprietate de a lumina tenul prin blocarea sintezei de melanină. Mecanismul de acțiune al arbutinei se explică prin inhibarea enzimei tirozinază, o enzimă cheie în sinteza de melanină.

 

 

Arbutina este capabilă să decoloreze petele pigmentare rezultate din dezechilibre hormonale, expunerea prelungită la soare sau îmbătrânire. Ea nu scoate pigmentul închis din piele ci acționează prin împiedicarea sintezei de melanină în zona afectată, astfel culoarea maronie a petelor este treptat estompată. Spre deosebire de alte substanțe, arbutinul nu afectează celulele pielii. De asemenea, are un efect de înmuiere.

 

Fotosensibilitatea este o reacție a pielii la radiațiile ultraviolete. Razele ultraviolete stimulează celulele producătoare de pigmenți și cresc riscul de cicatrizare a semnelor (de ex. cele lăsate de acnee). Arbutinul protejează împotriva radiațiilor UV, hidratează, are efect antiseptic și antiinflamator.

 

Crema activantă cu Arbutină are un efect mai lent, dar poate fi utilizată și pe timpul verii. Pentru intensificarea efectului de albire folosiți-o în combinație cu Crema MelanoOut. Aplicați pe tenul curat dimineața Crema de albire activantă cu Arbutină, seara Crema MelanoOut.