În rutina de îngrijire zilnică a tenului vitaminele au un rol esențial pentru a avea o piele sănătoasă și echilibrată.

Care sunt cele mai importante vitamine în întreținerea tenului matur și care sunt efectele lor asupra țesutului cutanat?

 

VITAMINA C, antioxidantul excelent, este recunoscut ca fiind o substanță care face „minuni” atât cu tenul gras, cât și cu tenul uscat, dar mai ales cu tenul fumătorilor, care în timp capătă un aspect tern. Ea are puterea de a reduce problemele cauzate de radicalii liberi, îmbunătățește sinteza de colagen și elastină, menținând structura sănătoasă a țesuturilor și prevenind astfel formarea ridurilor fine. Practic, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată, indiferent că o aplicăm sub formă de ser sau în cremele de zi sau de noapte.

 

VITAMINA E (tocoferol) ajută pielea să lupte împotriva razelor solare. Are și ea un puternic efect antioxidant. Este indicată în special tenurilor uscate și ajută la reducerea aspectului ridurilor profunde, având efect anti-aging.

 

VITAMINA A are numeroase beneficii dacă este aplicată topic, mai ales în tratarea petelor pigmentare, a ridurilor, dar și a acneei. În creme sau seruri o găsim sub denumirea de retinol sau caroten, care sunt de fapt derivați ai vitaminei A.

 

Dintre VITAMINELE B cea mai importantă pentru ten este biotina (B7), un nutrient care formează baza pielii, a părului și a unghiilor. În creme uneori o găsim și sub denumirea de niacină (B3), care este tot un derivat al vitaminei B și care reprezintă alegerea perfectă pentru a hidrata celulele, a da strălucire tenului tern, îmbunătățește tonusul pielii, dar are și efecte antiinflamatoare, de aceea o utilizăm atât pentru tenurile sensibile, cât și pentru cele acneice.

 

VITAMINA K o aplicăm în general pe tenurile cuperozice, deoarece întărește pereții capilarelor, dar s-a constatat că are un efect benefic și asupra cearcănelor. Vitamina K funcționează foarte bine și în combinație cu alte vitamine, de exemplu cu vitamina A, mărindu-i eficiența, mai ales în combaterea cearcănelor. Vitamina K o găsim în general sub formă de fiolă și ea poate fi mixată în creme de zi, noapte sau creme speciale pentru zona ochilor.

 

 

Fără îndoială, pentru sănătatea pielii noastre un rol important îl are aportul de vitamine. Vitaminele sunt ingrediente esențiale dintr-o rutină de beauty echilibrată.

 

Plan de tratament

Tratament profesional cu Vitamina C – Dr. Spiller

  Descarca 

 

Acum că știi care sunt beneficiile vitaminelor pentru ten, va fi mult mai ușor să te decizi ce creme și seruri să folosești în rutina de îngrijire zilnică.

Este recunoscut faptul că un aport suficient de vitamine şi minerale asigură o bună funcţionare nu doar organismului, dar și pielii.

 

Iată câteva sugestii de produse care conțin vitamine: