Știați că? Vitamina C are și efect decolorant, ajutând la unoformizarea tenului.

Vitamina C îşi merită numele de ingredient cult pentru frumuseţe, fiindcă este unul dintre cei mai puternici antioxidanți existenți, ținând la distanță efectele nocive ale radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea prematură a pielii. Este un adevărat antidot împotriva stresului celular. Contribuie la stimularea sintezei de colagen, ajutând epiderma să se refacă, minimizând semnele roşii provocate de erupţii cutanate sau acnee, sporește mecanismele de apărare ale epidermei, reduce aspectul petelor pigmentare, uniformizând nuanţa tenului, oferindu-i un plus de luminozitate.

Nu în ultimul rând, vitamina C este printre puținele ingrediente care sunt potrivite tuturor tipurilor de piele. Persoanele cu ten acneic pot folosi creme cu vitamina C, pentru că luptă împotriva iritațiilor și inflamațiilor, ca urmare, ajută la prevenirea cicatricilor. Pentru îngrijirea tenului uscat, vitamina C poate fi folosită împreună cu acidul hialuronic.

Dermatologii recomandă aplicarea produselor pe bază de vitamina C alături de o cremă cu factor de protecție. Vitamina C este singurul ingredient care poate fi folosit și vara pentru estomparea petelor de pigment. Pentru seară sunt ideale serurile cu vitamina C cu o textură mai lejeră, care se absorb ușor în piele.

Pentru a beneficia de efectele lor pentru o perioadă mai îndelungată, alege produse ambalate cu pompiță sau cele sub formă de fiole în doze mai mici.