Măștile de față sunt un aliat de preț al frumuseții tenului. Ele au caracteristici și roluri multiple și pot fi împărțite în multe categorii. Una din categorii ar fi, în funcție de tipul de ten sau în funcție de efectul pe care îl au, și anume emoliente, hidratante, calmante, detoxifiante, de curățare etc. Ce face diferența între ele, sunt ingredientele și concentrația substanței active.

O altă categorie de măști o reprezintă măștile profesionale ce pot fi aplicate doar în saloanele de cosmetică. Brandul Dr. Spiller a creat Linia Profesională, care conține măști cu ingrediente și substanțe active aparte, al căror efect instantaneu poate fi obținut doar printr-o aplicare corectă în saloanele de cosmetică.

 

BEAUTY THERMAL MASK

Este o mască specială, deoarece acționează ca un antrenor personal și facilitează penetrarea ingredientelor în celulele epidermei. Are un efect termic, ceea ce înseamnă că există o blocare a vaporilor între mască și epidermă. Prin urmare, substanțele active pot pătrunde în straturile mai adânci ale pielii. Masca poate fi aplicată tuturor tipurilor de ten, mai puțin celui acneic și celui afectat de cuperoză. Este o mască ocluzivă.

Mod de preparare:

  • 110 gr de pudră se mixează cu 80 ml de apă la temperatură de 32-38 °C, până se obține o pastă omogenă.
  • Dacă temperatura apei este mai mare, masca se va întări mai repede.
  • Dacă temperatura apei este mai scăzută, masca se întărește mai greu și avem mai mult timp pentru a executa modelajul.
  • Dacă adăugăm apă mai puțină, temperatura dezvoltată de mască va fi mai mare.
Aplicare:

În prealabil se pregătește o mască de tifon la care se decupează zona nărilor. Se aplică pe ochi și buze dischete îmbibate cu Loțiune tonică cu Aloe Vera pentru ten sensibil. Se aplică Masca cremă cu cimbru și vitamina E pentru ten uscat și sensibil într-un strat gros, apoi se fixează masca de tifon, după care se mai aplică într-un strat subțire Masca cremă cu cimbru și vitamina E pentru ten uscat si sensibil. După toate acestea se aplică Beauty Thermal Mask care a fost preparată după indicațiile de mai sus. Se aplică dinspre bărbie spre frunte. Se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, după care se îndepărtează cu grijă, într-o singură bucată.

Nu este indicată persoanelor care suferă de claustrofobie.



MASCĂ SKIN LIFTING CU ALOE VERA

Este o mască pudră cu efect de lifting pentru toate tipurile de ten. Îmbunătățește structura pielii, reduce roșeața, detoxifiază, hidratează intens și calmează iritațiile. Combinația de extract de pudră de Aloe Vera, Guma Arabica și Caolin revitalizează și fermizează vizibil pielea. Poate fi utilizată înainte de evenimente pentru a reda strălucirea și aspectul tineresc al tenului.

Mod de utilizare:

O linguriță ( 2 ling. dacă se aplică și pe gât și decolteu) de pudră se amestecă cu 3-5 ml de gel aloe vera și se lasă pe piele 15-20 de minute. Masca se aplică de sus în jos, adică începând de la frunte și terminând cu bărbia, deorece pe masură ce se usucă, activează drenajul limfatic, executând astfel și o detoxifiere a tenului.

Pentru a îndepărta masca, este bine să fie umezită cu un amestec de apă și gel de aloe vera, care se aplică cu ajutorul unei pensule.



MASCĂ INTENSIVĂ CU COLAGEN

Este o mască antirid cu colagen nativ pur 95 % pentru tenurile uscate, sensibile și mature exigente. Calmează pielea iritată și are un efect intensiv de hidratare și anti aging. Elasticitatea și rezistența pielii vor fi vizibil îmbunătățite, deorece vor fi „reparate” fibrele de colagen deteriorate.

Mod de utilizare:

Se decupează zona nărilor, făcând o tăietură sub formă de T în dreptul nasului, se fixează masca pe față, după ce în prealabil au fost acoperiți ochii cu dischete demachiante îmbibate cu Loțiune tonică cu aloe vera pentru ten sensibil, apoi se umezește masca cu Gelul de aloe vera și Loțiunea tonică aloe vera (30 ml), aplicându-se începând de la frunte spre bărbie. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, după care se îndepărtează într-o singură bucată.



MASCĂ INTENSIVĂ CU COLAGEN ȘI ALOE VERA

Este destinată pentru toate tipurile de ten, în special pentru tenurile sensibile. Sprijină reînnoirea celulară și regenerarea pielii. Conține colagen nativ 85 %, care îmbunătățește vizibil elasticitatea pielii. Extractul de Aloe Vera, bogat în proteine, enzime, polizaharide, minerale și oligoelemente, hidratează și calmează tenul, oferindu-i claritate, culoare uniformă, un aspect proaspăt și sănătos.

Modul de aplicare este același ca și la Masca Intensivă cu Colagen.



MASCĂ CU ENZIME DE PAPAYA PEEL OFF

Ca toate măștile peel off, este o mască ocluzivă care închide în piele toate substanțele active utilizate, dar are și efect cheratolitic, susține în mod natural reproducerea celulară. Purifică și regenerează pielea. Este indicată pentru toate tipurile de ten.

Mod de utilizare:

Conținutul unui plic se mixează cu 90 de ml de apă, iar pasta obținută se aplică cu ajutorul unei spatule pe toată fața, exceptând zona ochilor și a buzelor. Se îndepărtează după aproximativ 15-20 de minute.



MASCĂ DE CURĂȚARE PENTRU ACNEE PEEL OFF

Este destinată tenului gras, acneic. Uleiul de arbore de ceai reduce inflamațiile, echilibrează microflora proprie pielii, zincul și acidul salicilic extras din frunze de salcie reglează secreția de sebum și îmbunătățește aspectul cicatricilor post acneice.

Mod de utilizare:

Conținutul unui plic se mixează cu 90 ml de apă, compoziția obținută se aplică pe față, exceptând zona ochilor și a buzelor. Se îndepărtează după 15-20 de minute.



MASCĂ DE ALBIRE ȘI DEPIGMENTARE PEEL OFF

Este o mască destinată tenurilor care prezintă pete de pigment, au o culoare neuniformă. Complexul special de albire din extracte marine și vitamina C blochează sinteza melaninei și îmbunătățește vizibil aspectul pielii. Extractul special din plante blochează tirozinaza care este responsabilă de producția melaninei, astfel deschide și luminează zonele pigmentate cu efect imediat.

Modul de aplicare este similar măștilor peel off anterioare.



MASCĂ ANTIRID PEEL OFF

Este destinată tenurilor normale, uscate, deshidratate, mixte. Vitamina C și A din compoziția sa, precum și oligoelementele și mineralele au efect instant de întinerire și uniformizare a culorii tenului.

Modul de aplicare este similar măștilor peel off anterioare.



MASCĂ ANTICUPEROZĂ PEEL OFF

Masca anticuperoză conține extract de alge și afine și este destinată pentru tenul sensibil și cuperozic. Stimulează circulația sanguină și reduce inflamațiile. Conținutul de Vitamina C și flavonoide oferă protecție antioxidantă pentru piele și o protejează de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Modul de aplicare este similar măștilor peel off anterioare.



MASCĂ TERRASIL PENTRU TEN GRAS ȘI ACNEIC

Masca este destinată pentru tenul gras cu probleme. Reglează microflora și curăță pielea în profunzime. Argila din compoziția sa va detoxifia tenul, redându-i aspectul sănătos și catifelat.

Mod de utilizare:
Se mixează aproximativ 1/2 lingurițe de pudră cu o linguriță de Aloe Vera Gel (în cazul acesta va avea și efect calmant) sau se mixează aceeași cantitate de pudră cu 3,5 ml de Loțiune Tonică cu Plante Medicinale (efect astringent). Se lasă să acționeze 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță.



MASCĂ EXFOLIANTĂ ENZYM PEELING

Este o mască pudră specială pentru exfolierea feței. Fitoenzimele din plante sunt activate de apă, exercitând un efect de exfoliere asupra stratului cornos al pielii. Pielea va deveni moale, întinerită și strălucitoare. Se poate folosi și la tenurile sensibile, dar nu este recomandată pentru tenul acneic.

Mod de utilizare:
Se mixează 1/2 linguriță de pudră cu apoximativ 8 ml de apă. Se aplică pe ten, după care se acoperă cu folie cosmetică și se îndepărtează după 5-7 minute prin spălare cu apă călduță.



LOȚIUNE TONICĂ FRUIT ACID AHA

Este recomandată doar pentru uz profesional la tenurile cu hipercheratoză sau piele foarte groasă. Loțiunea tonică ușor abrazivă reînnoiește și tonifiază tenul, fără a afecta pH-ul. Conține acizi de fructe și extract de hamamelis. Se utilizează după demachierea tenului gras seboreic și se aplică cu ajutorul unei dischete demachiante.

Produsele Liniei Profesionale Dr. Spiller pot fi inserate în orice tratament cosmetic, ținând cont de specificul lor, deoarece lucrează sinergic cu toate produsele cosmetice ale brandului Spiller.