De-a lungul timpului ne-a fost inoculat convingerea că doar femeile trebuie sau pot să se îngrijească de aspectul lor. Acest lucru, însă, e cât se poate de fals. Bărbații, ca și femeile se pot îngriji, fie că vorbim de aspectul părului sau al tenului. În zilele noastre domeniul de înfrumusețare abundă în produse destinate special nevoilor masculine.

 





 

De ce au nevoie bărbații de tratament cosmetic?

Pielea bărbaților prezintă caracteristici diferite de cea a femeilor. Este cu aproximativ 25% mai groasă, prezintă mai multe glande sebacee și îmbătrânește mai greu. Dacă la femei primele riduri fine de expresie apar la vârsta de 25-28 de ani, la bărbați apariția ridurilor se manifestă după vârsta de 35-37 de ani, dar acestea sunt mult mai vizibile. De asemanea pH-ul este ușor alcalin și pielea în general mai grasă, de aceea produsele cosmetice destinate bărbaților sunt speciale.

Din această cauză ar fi necesar ca măcar o dată pe sezon să se efectueze un tratament cosmetic de curățare, cu sau fără extracție de comedoane.

 

Cu ce probleme de îngrijire a părului se pot confrunta?

Exact ca la femei și bărbații se pot confrunta cu deverse tipuri de scalp de la uscat la cel gras. O altă problemă care e mai predominantă la bărbați decât la femei este cea a căderii părului. Calviția la fel ca și prezența mătreții poate avea și cauze hormonale și nu depinde doar de o toaletare neadecvată.

 

Ne străduim mereu să împlinim chiar și dorințele celor mai pretențioși bărbați, astfel încât, din oferta noastră, nu pot lipsi produsele cosmetice de lux, de la branduri de renume ca Dr Spiller, Solanie sau MCCM-Medical Cosmetics și mergând până la produse profesionale care sunt destinate problemelor specifice ale scalpului și ale părului din gama Sinergy.