Sănătatea tenului, a părului și a unghiilor nu este doar consecința folosirii produselor de îngrijire, ci și a unei diete sănătoase. Organismul nostru are nevoie de vitamine și minerale pentru a funcționa normal și pentru a fi protejat de factorii nocivi din mediul înconjurător. În cele mai multe cazuri, ridurile, acneea și alte imperfecțiuni ale tenului sunt consecințele unei stări de sănătate precare.



Există multe vitamine și minerale pentru ten, unele dintre acestea fiind cu adevărat necesare. Acesta este motivul pentru care ele trebuie încorporate în dieta noastră, fie prin sursele naturale (fructe și legume), fie prin suplimentele farmaceutice.

 

Beneficiile acestor substanțe pot fi completate de produsele cosmetice specifice fiecărui tip de ten. Vitaminele de care are nevoie organismul pentru a se păstra sănătos și întinerit sunt: vitaminele A, C, D, E, K și complexul vitaminic B. Pe lângă aceste vitamine și coenzima Q10 are un rol antioxidant puternic, fiind supranumit "scânteia vieții". Ea este o substanță asemănătoare vitaminelor (mai ales vitaminei E), dar are un efect antioxidant mai puternic și previne procesele degenerative și de îmbătrânire la nivelul pielii. Deficitul de Q10 duce la scăderea producției de colagen, elastină și a altor compuși care intră în componența pielii.

 

În concluzie rezervele vitaminice sunt importante atât pentru organism cât și pentru frumusețe. De aceea la SisiCosmetice îți poți reumple depozitele vitaminice cu produse profesionale adecvate de îngrijire.