La fiecare schimbare de sezon ne ajustăm garderoba cu cele mai potrivite texturi și culori. La fel ca și garderoba și tenul are nevoie de îngrijire diferențiată de la sezon la sezon. Toamna temperaturile încep să scadă, procentul de umiditate din atmosferă crește și în rutina de îngrijire zilnică va trebui să facem câteva schimbări, bineînțeles în funcție de natura și necesitățile tenului.

 

Băile prelungite de soare și-au pus amprenta asupra pielii tale, deci este bine să folosești după această perioadă scruburi și măști hidratante cel puțin o dată pe săptămână, dar pentru rezultate rapide chiar de două ori pe săptămână.



Îngrijirea tenului uscat

 

Tenul uscat poate fi foarte ușor confundat cu tenul deshidratat, așa că pentru a face alegerile corecte trebuie să ne cunoaștem foarte bine natura tenului, iar dacă nu suntem sigure de necesitățile lui este bine să cerem părerea unui specialist.

 

Sigur nu vom greși însă utilizând produse blânde de curățare, seruri de hidratare și bineînțeles o cremă mai densă de tipul U/A (ulei în apă), având în vedere că temperaturile scăzute inhibă secreția glandelor sebacee, care oricum în cazul tenurilor uscate, alipice nu secretă suficient.



Îngrijirea pielii sensibile

 

Pielea sensibilă este caracterizată de roșeață, iritații frecvente, senzații de mâncărime. Desigur în acest caz produsele utilizate este bine să nu conțină alcool, parfum și surfactanți, să fie cât mai naturale, compatibile cu pielea sensibilă.

 

Este foarte important ca bariera de protecție a pielii să fie integră (fără breșe), sănătoasă și să aibă consistență normală pentru a-i asigura protecția.

 

Produsele cosmetice Dr Spiller nu numai că sunt biomimetice, adică imită funcțiile pielii, dar sunt astfel concepute încât să repare și să întrețină filmul hidrolipidic de protecție al pielii.

 

Brandul Dr Spiller propune pentru îngrijirea tenului sensibil câteva produse care să combată simptomele acestui tip de ten. Totodată, sugerează în cazul tenurilor sensibile utilizare cremelor cu protecție solară și în sezonul de toamnă.



Îngrijirea tenului normal

 

Tenul normal este foarte rar întâlnit după o anumită vârstă. În general este specific până în adolescență, după care capătă caracteristici de ten mixt, gras sau uscat. Cu toate acestea este posibil să ai un ten aproape normal pe care este bine să îl exfoliezi o dată pe săptămână, deoarece astfel este stimulat procesul de regenerare și pielea rămâne elastică, radiantă și sănătoasă. Dacă pentru vară ai folosit o cremă cu textură lejeră, pentru toamnă este bine să aplici o cremă puternic hidratantă, un ser care să prevină îmbătrânirea prematură fie pe bază de peptide fie pe bază de celule stem. Dacă tenul s-a pătat de la soare, poți folosi creme decolorante sau chiar cu vitamina C.



Îngrijirea tenului gras

 

Excesul de sebum, pori dilatați, puncte negre și apariția frecventă a coșurilor sunt caracteristicile tenului gras. Totuși când temperaturile scad și secreția de sebum este diminuată chiar și tenul gras, mixt, are nevoie de mai multă hidratare. Fie că introduci în rutina zilnică seruri de hidratare sau fiole, fie că schimbi crema de zi cu una puternic hidratantă, dar care nu are conținut mare de grăsimi. La începutul toamnei uneori puseurile acneice se agravează, de aceea este nevoie de produse speciale care să reducă inflamația dar să și hidrateze în același timp.

 

Este bine în această perioadă să schimbi și demachiantul, de exemplu cu unul care conține acid lactic pentru că ajută la exfolierea celulelor moarte și astfel tenul se oxigenează mai bine, este purificat și capătă un aspect mat și sănătos.

 

Sigur, aplicarea topică este foarte importantă, deoarece substanțele active din creme și seruri țintesc exact problemele stringente ale pielii, însă este indicat să ai grijă și de alimentație în această perioadă, introducând în dietă alimente despre care se știe că previn îmbătrânirea prematură a tenului, ca de exemplu: nuci, struguri, cătină, măcieșe. Profită de bogăția de vitamine a toamnei.