Pentru ca pielea ta să se bucure pe deplin de toate beneficiile oferite de crema hidratantă, trebuie să urmezi câteva principii de bază. Să vedem ce tehnici eficiente ar trebui să folosim pentru a maximiza beneficiile cremei hidratante atunci când o aplicăm pe față.

 

Ce cantitate ar trebui folosit?

Adesea utilizăm cantități exagerate de cremă hidratantă sub iluzia că o cantitate mai mare va aduce beneficii suplimentare pielii, dar acest lucru este departe de adevăr. Cantitatea potrivită de cremă hidratantă este cât un bob de mazăre. Pentru o hidratare optimă, aplică câte „un punct” de produs pe frunte, bărbie și obraji.

 

Când ar trebui să aplic crema hidratantă pe piele?

Hidratarea este principala nevoie a pielii, deci în mod constant, atât dimineața, cât și seara. Dimineața, crema hidratantă reprezintă scutul împotriva agresorilor externi, iar noaptea aliatul esențial care repară și rejuvenează celulele pielii.

 

Înainte sau după alte produse de skincare?

Cosmeticele pătrund în straturile profunde, iar efectul lor este determinat de starea pielii, de produsele folosite anterior, precum și cele care urmează să fie aplicate. O rutină de îngrijire a tenului începe cu curățarea, urmată de tonifiere, aplicare de serum, îngrijire delicată a conturului ochilor și, în final, hidratare. Agenții activi din produse creează o barieră de protecție împotriva deshidratării cutanate. Crema hidratantă ajută la sporirea capacității pielii de a reține apa.

 

După cât timp mă pot machia?

Crema hidratantă pregătește tenul pentru machiaj, asigură o bază netedă și moale, previne exfolierea. Lasă crema câteva minute să se absoarbă în piele înainte de a aplica makeup-ul. Astfel, vei asigura o fixare mai bună machiajului.

 

Cum să aplic crema hidratantă?

Pentru a profita la maxim de toate beneficiile acesteia, este bine să efectuezi un masaj scurt cu mișcări circulare, care stimulează pielea, îmbunătățind tonusul, conferind un aspect revigorat și sănătos tenului. Mișcările circulare activează circulația și aduc un plus de luminozitate, vitalitate tenului tău, perfect pentru a combate oboseala.

 

Există mai multe metode pentru aplicarea cremelor de față. Să vedem care sunt ele:

 

Tapotare în puncte strategice: Începe prin încălzirea cremei între degete și aplică-o pe față în puncte strategice (frunte, obraji, bărbie). Apoi, folosește vârfurile degetelor pentru a tapota ușor pielea, stimulând circulația și maximizând absorbția.

 

Mișcări circulare și ascendente: Aplică crema hidratantă pe față folosind mișcări circulare blânde, îndreptându-te de la centru către exterior. Continuă cu mișcări ascendente, pentru a ajuta la tonifierea, rezistența structurală a epidermei.

 

Tehnica stratificării: Aplică o cantitate mică de cremă pe față și masează ușor până când este absorbită. Apoi, aplică un alt strat subțire peste zonele mai uscate sau mai predispuse la deshidratare. Acest lucru ajută la hidratarea profundă a pielii.

 

Metoda pătrunderii profunde cu palmele: Încălzește crema între palme și apoi preseaz-o ușor pe față, concentrându-te pe zonele în care pielea are nevoie de hidratare suplimentară. Folosind mișcări delicate, împinge ușor crema în piele pentru a asigura o absorbție profundă.

 

Metoda de aplicare în straturi subțiri: Împarte fața în zone mici și aplică crema hidratantă în straturi subțiri pe fiecare zonă. Masează fiecare strat în piele până când este complet absorbit, apoi treci la următoarea zonă. Această metodă ajută la acoperirea uniformă a întregii fețe și la maximizarea beneficiilor hidratării.

 

Plan de tratament Descarcă acici


SFATURI EXTRA:

 

  • Exfoliază-ți pielea o dată sau de două ori pe săptămână. Eliminarea impurităților va facilita absorbția produselor hidratante.
  • Efectuează micro-masaje cu ajutorul unei role de cuarț pentru activarea circulației sanguine.
  • Pielea grasă cu tendință acneică are și ea nevoie de hidratare, alege un produs cu consistență ușoară.
  • Cremele pot să blocheze umezeala mai bine atunci când se aplică pe pielea umedă, produsul intră mai repede în piele.
  • Nu uita de pielea de pe gât, ea trebuie să fie la fel de bine hidratată. Masează ușor crema în piele folosind mișcări în sus, circulare. Nu trage niciodată pielea în jos.

 

Hidratarea ajută pielea să prospere, așadar este de o importanță vitală pentru a reface pierderile de apă.