Melanina este pigmentul produs de un grup de celule ale pielii, care se numesc melanocite. Melanina acționează ca o loțiune protectoare, absorbind radiațiile UV. Razele UV pătrund chiar și în interiorul locuinței, prin ferestre. Din acest motiv, este important să ne protejăm de acțiunea lor.

 Bronzul mult râvnit din lunile de vară aduce însă cu sine și uscăciunea pielii, pierderea elasticității, apariția ridurilor superficiale și poate fi cauza degradării ADN-ului celular la nivelul pielii. De aceea, după expunerea la soare este necesar să îngrijim pielea cu produse speciale care să hidrateze, să tonifice, să reîmprospăteze tenul.

 Fie că apelăm la geluri, balsamuri sau loțiuni, acestea trebuie să conțină substanțe active calmante ca: aloe vera, acid hialuronic, pantenol, alantoină, ape florale sau termale.

 Să nu uităm că, datorită expunerii la soare, și părul trece prin aceleași procese ca și pielea, prin urmare are nevoie de aceeași protecție înainte și după expunerea la soare.

 E de remarcat, totuși, că putem să ne protejăm sănătatea și integritatea și prin alimentație și hidratare corespunzătoare. Este foarte important să includem în dietă hrană care să conțină antioxidanți, vitamine, minerale și Omega-3. Toate acestea anulează efectele razelor UV asupra pielii.

Lapte after sun calmant și răcoritor - Solanie

O formulă ușoară, hidratantă și non-grasă pentru calmarea și regenerarea pielii iritate și înroșite după plajă sau solar. Reîncarcă celulele cu umiditate necesară și hrănește delicat pielea pentru o perioadă mai lungă de timp, menținând aspectul frumos bronzat. Ingredientele calmante ameliorează roșeața, mâncărimea, senzația de piele care se strânge și uscăciunea cauzată de arsurile solare. Este un adevărat leac pentru pielea bronzată la plajă sau solar. Poate fi folosit și pe pielea sensibilă.

 

Balsam calmant cu Aloe Vera pentru față și corp -Solanie
Balsam calmant cu efect antiinflamator, răcoritor și regenerant. Răcorește într-un mod plăcut, totodată calmează în mod intensiv pielea deshidratată după epilare sau solar. Alantoina, pantenolul și vitaminele sunt ingredienții activi care au o mare putere de calmare, uleiul de arbore de ceai previne infecțiile, uleiul de avocado redă fermitatea pielii, iar uleiurile volatile reprezintă anestezice locale pentru piele.

 

Loțiune de corp hidratantă After Sun - Dr Spiller
Extractul de fruct de cactus și aloe vera protejează pielea împotriva pierderii de umiditate. Ingredientul Sensicalm combate stresul pielii cauzat de radiațiile UV. Pantenolul și alantoina susțin regenerarea pielii cu proprietățile lor liniștitoare. Loțiunea de corp se absoarbe rapid și conferă pielii o senzație echilibrată, netedă și mătăsoasă.


Gel Aloe Vera 100% - MCCM

Gel hidratant, hrănitor și emolient, care ajută la regenerarea și vindecarea celulelor pielii. După aplicare, este imediat absorbit de derm. Recomandat pentru toate tipurile de piele.

Lapte pentru păr și corp after sun - Sinergy
Laptele mătăsos regenerează corpul și părul după expunerea la vânt, soare și sare. Formula sa prețioasă, îmbogățită cu extract de argan, albăstrea și hamamelis, oferă o hidratare extraordinară. Calmează și relaxează pielea, iar părul devine mai moale și neted.

 

 

Spray After Sun cu Acid Hialuronic pentru hidratare maximă - Dr Spiller
Spray răcoritor pentru ocazii spontane de înviorare cu acid hialuronic pentru o hidratare intensivă și de lungă durată. Ingredienții activi ca fructul de cactus și acidul hialuronic conferă răcorire și calmează roșeața și iritațiile, ajutând în nevoile anti-age ale pielii. Alantoina și pantenolul, prin proprietățile sale calmante, ajută la regenerarea pielii chiar și după expuneri îndelungate la soare.

 

Comenzi telefonice: 0770-106 403

Magazin online: www.sisicosmetice.ro