Măștile cosmetice sunt utilizate de secole în domeniul înfrumusețării, iar în zilele noastre aceste produse sunt disponibile într-o gamă variată pentru fiecare problemă a tenului. Datorită tehnologiei avansate măștile se găsesc în mai multe forme de prezentare: mască de față cremă, mască de față gel, mască de unică folosință, mască praf sau spumă.

La fel ca și cremele de față, și măștile sunt dezvoltate pentru diferite tipuri de ten: ten uscat, ten gras – uleios, ten normal, ten acneic, ten cuperozic, etc.

Esența utilizării măștilor constă în faptul că aceste produse cosmetice conțin o cantitate mare de substanțe active pentru anumite probleme ale tenului, de obicei într-o concentrație mult mai mare decât cremele de față. Prin urmare, utilizarea măștilor se recomandă doar periodic, deoarece pielea are o limită de absorbție a diferitelor substante active.Dintre măștile cosmetice cele mai frecvent utilizate sunt măștile de consistență cremoasă, în rândul cărora desigur se găsesc multe sortimente pentru diferite tipuri de ten. Pentru ten uscat se recomandă măștile hidratante și nutritive cu un conținut ridicat de uleiuri.

Măștile pentru ten gras prin conținutul de substanțe active au efect calmant, antiseptic, de vindecare, de normalizare a funcționării glandelor sebacee.

Măștile cremă și gel pot fi folosite atât în saloane cât și acasă, însă aplicarea măștilor preparate din praf necesită cunoștințele unui expert în domeniu.

Măștile anti aging previn apariția prematură a ridurilor și cresc vizibil elasticitatea și fermitatea pielii.