Trebuie să recunoaştem că nu avem o problemă uşoară de rezolvat dacă ajungând acasă după o zi obositoare, ne dorim o baie fierbinte şi ne pregătim pentru un tratament de revigorare a feţei. Problema nu constă în umplerea vănii cu apă caldă, ci în alegerea produselor potrivite dintre produsele cosmetice cu care suntem invadaţi. Deasemenea nu mi-aş dori să fac parte din categoria acelor cumpărători care cumpără un produs pe care “l-a poftit” atunci, pe loc, dar de care se plictisesc repede şi aleg un alt produs.

Situaţia este aceeaşi şi în cazul produselor de curăţare a pielii, fiindcă fără o curăţare perfectă nu există întreţinere. Celebrităţile care ne zâmbesc pe micul ecran au feţele perfecte, noi – oricât ne-am strădui – nu ne putem lăuda nici măcar cu ceva asemănător. Există totuşi acele produse şi practici care oferă soluţie reală, dar în labirintul ofertelor trebuie să ne orientăm bine şi să găsim produsele care ne sunt potrivite.

Gama produselor de curăţare este destul de sărăcăcioasă. Practic, sunt două categorii: cele care curăţă mecanic şi cele care curăţă chimic. Produsele din prima categori sunt accesibile cosmeticienilor, dar şi celor care le folosesc acasă, cele din cea de-a doua sunt accesibile în special cosmeticienilor, datorită componenţei lor chimice speciale. Binenînţeles există şi produse de “tranziţie”, pe care le găsim pe rafturile magazinelor, dar care arareori sunt supuse unei analize minuţioase.

Denumirea Masca Peel-Off nu face referire la toate funcţiile produselor de curăţare mecanice/chimice. Peel-Off, adică exfoliere, decojire, în decursul acestui proces se întâmplă multe altele. Aceste măşti dispun de o formulă specială, o structură reticulară diluată în alcool. După aplicarea lor, alcoolul ajută la diluarea impurităţilor de pe faţă, deasemenea facilitează pătrunderea structurii reticulare între celulele moarte, care sunt răspunzătoare de permeabilitatea şi respiraţia pielii. În timp ce alcoolul se evaporă, celulele moarte se lipesc de mască şi după ce aceasta s-a întărit, sunt îndepărtate.

Astfel concluzionând, denumirea Peel-Off înseamnă diluarea impurităţilor şi îndepărtarea celulelor moarte, ceea ce este mai mult, decât ne gândim la prima vedere. Şi încă ceva:

Prin îndepărtarea măştii se produce o mai bună alimentare cu sânge, substanţe nuritive şi oxigen a suprafeţei pielii. Efectul produselor de hidratare, ce conferă fermitate sau anti-aging aplicate după curăţare creşte astfel simţitor.

Este simplu de tot – am putea spune! Descris şi înţeles astfel cu siguranţă. Pentru a putea fi un cumpărător conştient şi pentru a evita cumpărăturile inutile trebuie să ştim doar atât: Ştim de ce are nevoie pielea noastră şi căutăm produsul cel mai potrivit.