Mezoterapia cu rollerul dermatologic este un tratament cosmetic inovativ și natural, destinat pentru reîmprospătarea și reînnoirea pielii.

Ce este mezoterapia cu roller dermatologic?
Rollerul dermatologic realizează micro-răni pe suprafața pielii, la care pielea răspunde prin procese de regenerare. Terapia inventată de Dr. Orentreich în 1995 și pusă în practică mai târziu de Dr. Desmond Fernandes, oferă într-adevăr posibilități unice de regenerare a pielii, dar în ce constă de fapt acest efect unic?

 

 

Micro-ace în folosul frumuseții
Pe capul rollerului dermatologic se găsesc ace a căror lungime poate fi aleasă și care pătrund adânc în piele, creând prin aceasta o cale pentru agenți activi. Ca rezultat al rănilor, factorii de creștere din capilare favorizează divizarea celulelor iar pielea începe procesul de regenerare. În timpul procesului de vindecare, pielea produce colagen și elastină, care oferă o creștere de până la 300-400 %. Procesul durează aproximativ 6-8 săptămâni, mai târziu pielea devenind saturată și hidratată de fibre de colagen. Grosimea țesutul conjunctiv și elasticitatea acestuia sunt îmbunătățite.  

Structura rollerului dermatologic
Esența mezorollerului este reprezentată de cele 200, sau 540 de ace, a căror lungime se alege în funcție de tratamentul dorit. Acele medicinale din oțel inoxidabil pot fi alese dintre dimensiunile 0,25 mm si 2 mm. Cu toate acestea, datorită riscului mare de infecție cauzată de acele mai mari, acestea se vor utiliza doar cu ajutorul unei persoane calificate. Acestea și tratamentul aferent se regăsesc în tabelul următor. 

Adâncimea de pătrundere

 

 

Mecanismul de acționare

 

Acele rollerului creează căi prin care agenții activi pătrund în piele

Acele rollerului dermatologic pătrund în epidermă sau dermă

 

 

Se produc colagen și elastină. Capacitatea de absorbție a apei este îmbunătățită.

Eficiența

În timpul tratamentului de mezoterapie substanțele hidrofilice și lipofilice, de mare eficacitate, pot fi introduse cu ajutorul dermarollerului în straturile adânci ale pielii. Amestecurile de ingrediente active sau ,,cocktailuri" aplicate înainte de tratarea pielii cu roller, pot fi absorbite cu o eficiență de până la 40 de ori mai mare. Eficiența este influențată în mare parte de substanțele utilizate, dintre care cel mai important este Acidul Hialuronic. Materialul molecular poate absorbi greutatea sa de o 1000 de ori, maximizând astfel capacitatea de absorbție a apei. Se recomandă de asemenea în tratament utilizarea vitaminelor A, C, D si E, dintre care vitamina C este cea care susține sinteza dintre colagen și elastină.