Tenul cuperozic este un ten foarte sensibil, cu fragilitate vasculară, subțire, fin, cu secreție sebacee redusă, având la bază un ten uscat. Este un ten dificil de tratat și prin tratament se încearcă remedierea acestor deficiențe urmărindu-se îmbunătățirea și reglementarea circulației sanguine și hrănirea lui.

 

 

Etapele tratamentului cosmetic la tenul cuperozic:

  • Demachiere - se face cu un lapte demachiant pentru ten uscat. Demachierea se mai completează cu o infuzie calmantă.
  • Vaporizare caldă - expunerea la vapozon pentru 5-6 minute, cu intensitate slabă. În jurul ochilor se aplică o cremă grasă la fel și pe zonele unde cuperoza este instalată, iar peste cremă se pun 2 tampoane de vată pentru a proteja pielea de aburii calzi ai vapoforului.
  • Extragerea comedoanelor, dacă există, doar cu mare atenție, pentru a nu irita pielea.
  • Dezinfecția cu loțiune dezinfectantă și ușor astringentă, iar apoi dezinfecție cu ciuperca plată a electrodermului.
  • Ionizarea - se face cu fructe cu efect calmant, cu caise, pepene galben, banane doar 5 minute pentru hrănire, hidratare, tonifiere. Intensitatea curentului este foarte scăzută.
  • Masaj manual - se face cu o cremă de masaj grasă, vitaminizată, hidratantă prin mișcări ușoare, de mângâiere sfârșit, urmărindu-se decongestionarea feței, calmarea și evacuarea sângelui ce stagnează în capilare. Masajul se face în sensul circulației venoase, adică de jos în sus. Sunt interzise manevrele energice și dure, iar mișcările vibratorii încheie masajul. Se poate face completarea masajului cu aparate. La sfârșitul masajului se înlătură crema de masaj și se curăță pielea cu infuzie de plante.
  • Aplicarea măștii - cu o mască calmantă cu rol emolient, hidratant, tonifiant. Îndepărtarea măștii se face cu mare atenție pentru a nu irita tenul.
  • Pulverizare rece cu vaporelul și aplicarea unei creme de zi hidratante semigrase și cu factor de protectie 50+.

Intervalul între tratamente este de 2 săptămâni.

Tratamentul acasă
Dimineața: demachierea și completarea demachierii cu o infuzie calmantă. Crema de zi hidratantă, protectoare pentru frig și soare. Se aplică un strat subțire de pudră.

Seara: demachiere, comprese calmante cu mușețel, coada șoricelului, mărar, sulfina, măști calmante decongestionante, vitaminizante cu conținut de azulenă sau produse biologic active.

Pulverizări și comprese de calmare și decongestionare folosite timp de 2 săptămâni, măști de fructe o dată pe săptămână, un regim alimentar sănătos, evitarea băuturilor prea calde sau prea reci, evitarea căldurii și a surselor de căldură, control medical, evitarea trecerii bruste de la cald la frig și invers.

Plan de tratament

Tratament ten cuperozic cu Mezopeptide

  Descarca 

Plan de tratament

Tratament Anticuperoză cu lumină LED

  Descarca