Știați că? Ceara elastică nu necesită bandă pentru îndepărtare.

Ceara elastică are o temperatură de topire scăzută și, datorită conținutului redus de colofoniu, nu necesită bandă pentru îndepărtare și nu se rupe în timpul îndepărtării.

Îndepărtarea părului de prisos de pe anumite zone ale corpului a devenit o prioritate atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Modalitățile de epilare sunt diverse, totuși cea mai des întâlnită metodă este epilarea cu ceară.

 

 

Ceara elastică are temperatură de topire mai scăzută, astfel poate fi folosită imediat, nu necesită timp pentru răcire. Se întărește mai lent, momentul de efect termic, de înmuiere al foliculilor este mai lung și este redusă senzația de durere. Se mulează complet pe relieful zonei ce urmează a fi epilată. Prinde toate firele de păr de pe suprafața pielii și abia apoi se răcește. Nu se rupe în timpul îndepărtării.

Ceara elastică o găsim sub mai multe forme de prezentare: monede, perle, la tavă sau în cutie metalică.

Indiferent de forma de prezentare, compoziția de bază este aceeași: ceară de albine, colofoniu și diferite rășini, la care se adaugă compuși care să îmbunătățească proprietățile acestora.

 

 

Dioxid de titan - pentru fire mai groase

Azulenă - pentru piele sensibilă

Ciocolată - emolientă

Ceară Natur - este recomandată în special pentru epilarea brațelor și a picioarelor

Ceară intim cu dioxid de titan - este destinată epilării zonei inghinale

 

Pielea bărbaților este de 16-20 de ori mai groasă și mai rezistentă decât pielea femeilor, implicit și firele de prisos de pe corp sunt mai viguroase. Din acest motiv pentru ei a fost creată o ceară de epilat specială pentru bărbați cu o consistență mai vâscoasă și mai aderentă.

 

 

Protocolul de epilare este același, indiferent de compoziție sau forma de prezentare.

Se aplică Gelul de curățare înainte de epilare pentru a degresa zona și a avea o mai bună aderență. Ceara se aplică în direcția creșterii firelor de păr și se îndepărtează în sens opus. Se lucrează în general pe porțiuni mici pentru ca epilatul să nu fie foarte dureros. În zonele cu mult țesut adipos se întinde foarte bine pielea pentru a nu provoca echimoze.

După epilat se folosește Gelul Calmant, deoarece calmează și hidratează pielea în același timp.