Aparatele cu ultrasunete, în funcție de frecvența de funcționare, sunt ideale pentru efectuarea anumitor tratamente cosmetice.
În cazul aparatului de peeling cu ultrasunete sonda ergonomică cu care este prevăzut o putem folosi atât pentru peeling, cât și pentru introducerea substanțelor active în piele, în funcție de poziția capului de lucru. Aparatul este prevăzut cu un buton de pornire și oprire, un buton de selectare a programului dorit P1 sau P2, buton pentru fixarea timpului dorit, buton pentru selectarea intensității, buton pentru selectarea formei de undă și un electrod pasiv. 

 

Aparatul are 3 funcții principale:
1. CURĂŢAREA PIELII ŞI PEELINGUL:
P2 prin care avem posibilitatea efectuării unui peeling fin, îndepărtarea impurităţilor de pe piele şi tratarea pielii acneice.

2. INTRODUCEREA SUBSTANŢELOR NUTRITIVE ŞI TRATAMENTUL RIDURILOR: P1 astfel putem normaliza funcţiile pielii şi putem introduce substanţe active încărcate.

3. STIMULAREA METABOLISMULUI CELULAR, PEELING: P2, P1 acest proces ajută la accelerarea proceselor de reînnoire celulară.

 

În timpul procesului creşte fluxul de sânge la nivelul pielii, antrenează fluxul limfatic.

→ Cu sonda pe suprafaţa pielii faceţi o mişcare uşoară pe traseul vaselor limfatice pentru drenarea limfei.

→ Asiguraţi-vă că nu apăsaţi puternic sonda pe piele, ci doar atingeţi uşor. Sonda să fie în mişcare în timpul tratamentului. Piesa manuală (sonda) trebuie să fie ţinută în aşa fel, încât contactele din metal în formă de cerc să fie în contact cu degetele noastre.

→ Tratarea zonei ochilor necesită o atenţie specială. Aveţi grijă ca piesa manuală să fie aşezată perfect pe piele.

→ Sonda cu ultrasunete niciodată să nu fie direcţionată spre ochi. În toate cazurile să fie direcţionată spre exteriorul zonei ochilor.

→ În timpul peeling-ului nu utilizaţi sonda de două ori în aceaşi zonă a pielii.

→ Piesele utilizate se dezinfectează după fiecare tratament cu soluții antiseptice.

 

Beneficii:

  • Îndepărtarea celulelor moarte 
  • Curăţarea pielii acneice
  • Îndepărtarea impurităţilor de pe piele
  • Curăţarea porilor
  • Tratarea ridurilor
  • Introducerea substanţelor nutritive