Un machiaj de seară este, prin excelență, mai dramatic decât unul de zi, dar și mai creativ. Fie că alegi să-ți accentuezi ochii, să-ți pui în valoare buzele cu un ruj roșu intens sau să-ți conturezi chipul cu lumini și umbre plasate strategic, posibilitățile sunt nelimitate.


 

Etapele realizării machiajului de seară:

 

1. Pregătirea tenului

Pentru ca machiajul final să reziste pe tot parcursul evenimentului, tenul are nevoie de o îngrijire bine stabilită, compusă din patru etape importante: curățare, exfoliere, tonifiere și hidratare. Atât pentru piele, cât și pentru pleoape, primerul creează un strat protector între piele și restul produselor de machiaj aplicate ulterior. Baza de machiaj se alege după tipul de ten: la tenul gras, folosim o bază de machiaj cu efect matifiant, fără silicon, care estompează aspectul mărit al porilor, iar pentru tenul uscat sau normal, sunt recomandate baze de machiaj hidratante sau nutritive.

 

2. Fond de ten și corector

Pentru machiajele de seară se recomandă un fond de ten cu acoperire medie spre mare, cu o rezistență de lungă durată. Pentru a evita un aspect încărcat al tenului, după aplicarea primului strat de fond de ten, se îndepărtează excesul cu ajutorul unui burete de machiaj umezit, apoi se poate aplica al doilea strat. Corectorul acoperă urmele lăsate de acnee, pete pigmentare sau coșuri. În plus, se aplică o cantitate redusă de corector sub ochi, precum și în colțul extern, pentru a crea un efect de iluminare.

 

3. Pudră și pudra contur

La tenurile grase sau mixte aplicăm o pudră translucidă, care matifiază și fixează produsele cremoase, în timp ce la tenurile normale sau uscate putem aplica o pudră iluminatoare. Se poate alege un produs pentru contur, sub formă de pudră, sau cu o consistență cremoasă. Este important ca produsul destinat conturului feței să aibă un subton rece, ales cu două tonuri mai închise față de nuanța naturală a tenului.

 

4. Blush și highlighter

Blush-ul este o pată de culoare binevenită în orice machiaj, care se aplică prin mișcări circulare, în zona pomeților, a tâmplelor, a nasului și în pliul ochilor. Sub formă lichidă sau pudră, iluminatorul va străluci întreaga seară, dacă este plasat în punctele cheie ale feței, unde lumina cade în mod natural: punctele înalte ale pomeților, sub osul sprâncenei, în zona arcului lui Cupidon și pe linia nasului.

 

5. Machiajul ochilor

Machiajul de seară se caracterizează prin nuanțe intense și strălucitoare, un joc de lumină și umbre, ce adaugă o notă de mister aspectului final. Astfel, în funcție de culoarea ochilor, poți alege:

 

  • Ochi albaștri: nuanțe neutre de maro, gri, negru intens, roz, bej, corai.
  • Ochi verzi: violet, mov, cărămiziu, nuanțe de roșu închis.
  • Ochi căprui: turcoaz, albastru cobalt, maro închis, negru.
  • Ochi negri: antracit, mov, negru, maro, nuanțe neutre.

 

6. Fard sau creion de sprâncene și mascara

Începe prin pieptănarea firelor de păr ale sprâncenei în sus și în jos, folosind o pomadă, un fard sau un creion, pentru a umple golurile, apoi fixează sprâncenele cu o ceară.

Scoate în evidență privirea, prin aplicarea pe genele superioare și inferioare, a două sau trei straturi de mascara cu efect de curbare și volum. Alternativ, folosește o pereche de gene false.

 

7. Ruj mat

Este esențial să folosim un ruj puternic și rezistent, care-și va păstra aspectul perfect pe toată durata petrecerii. Poți alege nuanța care ți se potrivește în funcție de culoarea venelor de la încheietură (nuanța venelor dictează subtonurile calde sau reci).

 

Descoperă oferta propusă de SisiMakeup în materie de produse pentru machiajul de seară și alege exact ce ți se potrivește!