Tu îți tratezi pielea cu acnee?

Multă lume crede că tenul gras, acneic reprezintă coșmarul tuturor, fie profesionist sau om de rând. Însă dacă știi ce și cum să folosești poți regla secreția excesivă de sebum și elimina eventualele comedoane, puncte negre sau chiar trata urmele lăsate de acestea. Iată câțiva pași de urmat:

  1. Dimineața folosește un produs pe bază de acid salicilic sau ichtiol, care să curețe porii în profunzime. După clătire cu apă călduță (în niciun caz cu apă fierbinte), aplică loțiune tonică, folosește un ser antiinflamator, hidratează și aplică protecție solară.
    Seara spală-te temeinic cu un demachiant sau gel de curățare, preferabil cu plante medicinale, aplică o loțiune tonică, urmează un ser, apoi hidratarea cu o cremă calmantă cu formulă ușoară.
  2. De două ori pe săptămână poți opta pentru un produs blând de exfoliere a pielii. Acesta te ajută să elimini impuritățile și celulele moarte acumulate pe tenul tău.
  3. Multe dintre componentele produselor cosmetice pot determina coșuri: lanolina, vaselina, uleiurile vegetale și minerale, pigmenţii. Alege produsele inscripţionate astfel: „noncomedogenic", „oil-free", „hipoalergen".
  4. Tratamentul de mezoterapie ajută în tratarea problemelor cutanate. Ingredientele speciale a fiolelor sterile MCCM ameliorează simptomele produse de acnee. Te scapă de porii dilatați, de semnele lăsate de acnee, reglează secreția de sebum, reduce inflamațiile, anihileaza focarele.



 
Ingrediente pe care poți miza cu încredere:

  • ACID SALICILIC - Reglează producția de sebum, previne descuamarea excesivă, exfoliază blând și calmează pielea înroșită sau umflată. Este potrivit pentru acneea moderată, cu puncte negre și coșuri, dar fără chisturi inflamate.
  • ACID GLICOLIC - Exfoliant chimic care scade timpul de reînnoire a celulelor. Pielea se regenerează mai rapid, leziunile acneice se vindecă mai repede, iar semnele vor fi mai puțin evidente.
  • ULEI DE ARBORE DE CEAI - Are efect antibacterian și antimicrobian, elimină excesul de sebum, praful și impuritățile din pori.
  • ICHTIOL - Ulei sulfuros, proprietăți: antiinflamator, emolient, antiseptic, antiseboreic, antibacterian, antifungic, reduce pruritul, regenerant cutanat.
  • ARGILĂ - Elimină sebumul și impuritățile din pori, uniformizează aspectul tenului și reduce semnele lăsate de acnee.
  • RETINOIZI - Retinoizii țin sub control leziunile acneice, accelerează reînnoirea dermului, în plus sunt un bun ingredient antiaging. Prin utilizare zilnică reduc și previn gravitatea inflamațiilor.
  • PEELINGURI AHA (acid glicolic sau lactic) sau BHA (acid salicilic) – Exfolianți chimici cu rol deosebit în diminuarea cicatricilor, a petelor cauzate de acnee, a punctelor negre, în scăderea producției de sebum. Beneficiile depind de concentrația peelingului (5%, 10%, 20%, 30%).