Știați că? Peelingurile cosmetice pot fi de mai multe feluri.

Peelingurile cosmetice sau exfolierea, pot fi de mai multe feluri:

  • fizice   
  • enzimatice 
  • chimice

Tehnic vorbind ele au același rezultat final, subțierea, îndepărtarea stratului cornos, a celulelor moarte sau chiar a țesuturilor vii în cazul peelingurilor chimice controlate la dermatolog.

Exfolierea sau peelingurile fizice se pot realiza cu ajutorul cremelor abrazive, care au în compoziția lor microgranule, în general de origine organică și care prin efectuarea unui masaj reușesc să îndepărteze celulele cornoase.

Microdermabraziunea este tot un peeling fizic, realizat cu ajutorul unor microgranule sau cu ajutorul capurilor de diamant. Intensitatea și granulozitatea se alege în funcție de caz.

Exfolierea enzimatică sau peelingul enzimatic se realizează cu ajutorul emzimelor extrase în general din fructe. Rolul lor este de a dizolva ceramidele, care reprezintă liantul dintre celulele cornoase. Corneocitele nemaifiind ancorate se desprind de pe piele.

Peelingurile sau exfolierea chimică îndepărtează stratul cornos prin dizolvarea corneocitelor, respectiv a straturilor superioare ale pielii.

Alegerea metodei de exfoliere se face în funcție de tipul de ten și de problemele cosmetice pe care dorim să le tratăm: riduri fine sau de expresie, pete de senectute, pistrui, melasmă, cicatrici sau vergeturi, sau dorim pur și simplu să pregătim tenul pentru absorbția substanțelor active din cadrul tratamentelor cosmetice.

Indiferent de metoda de exfoliere aleasă vom obține un ten radiant, cu o culoare uniformă și un aspect tineresc.