Acneea și aspectul lucios al pielii poate să dispară odată cu ieșirea din pubertate sau poate să rămână o caracteristică permanentă a tenului. Glandele sebacee produc exces de sebum, ceea ce poate duce la apariția porilor dilatați și apariția acneei. Tratamentul cosmetic cu produse atent alese vizează reducerea inflamației, curățarea porilor pentru o oxigenare optimă a pielii, echilibrarea secreției de sebum și hidratarea. Îți povestim acum despre câteva trucuri pe care să le pui în practică pentru a-ți păstra tenul impecabil. Fiecare pas al ritualului de îngrijire corectă acasă pentru tenul tău are rolul său vital, potențând punctele forte fiecărui produs aplicat. Pentru beneficii maxime, este necesar să acorzi atenție deosebită produselor aplicate, alese în funcție de nevoile tenului.

Începe și încheie fiecare zi cu un ritual simplu. La fel cum îți speli dinții dimineața și seara, include și curățarea delicată și hidratarea tenului în rutina zilnică de îngrijire. Aceste gesturi nu doar că elimină impuritățile și excesul de sebum, dar și pregătesc pielea pentru a absorbi beneficiile cremelor și serurilor hidratante, asigurându-i strălucirea naturală pe tot parcursul zilei.

 

Caracteristici:

 

  • pielea are un aspect lucios și la atingere este uleioasă
  • suferă de pori dilatați și astupați
  • pielea devine fragilă și subțire sau se îngroașă în zona bărbiei, nasului și a frunții
  • pe ten apar - constant sau ocazional - coșuri cu vezicule albe, cu sebum, sau pete roșii, care se infectează des și creează acel depozit alb la centru sau puncte negre
  • machiajul nu rezistă bine pe acest tip de ten

 

Pasul 1 - Curățare, demachiere și tonifiere

Pentru tenurile grase, demachierea și curățarea sunt mai necesare decât pentru orice alt tip de ten. Excesul de sebum blochează porii, favorizând punctele negre și acneea. Curățarea corectă și produsele potrivite reduc producerea de sebum și aspectul uleios. Dimineața, îndepărtează sebumul și celulele moarte; seara, combină curățarea cu demachierea. Folosește produse noncomedogenice, antiacneice, neiritante și nonalergenice, sub formă de spumă sau gel, evitând alcoolul. Curățarea trebuie urmată de tonifiere cu un tonic adecvat acestui tip de ten.

 

Pasul 2 - Exfoliere și aplicarea măștii

Folosește maxim de două ori seara exfoliantul pentru înlăturarea celulelor cutanate moarte, vascularizarea tenului și accelerarea regenerării acestuia. Alege un exfoliant fin, blând, cu granule mai mici. Aplică pe tenul umed și masează cu mișcări circulare ușoare, apoi clătește. După exfoliere se recomandă tonizarea tenului pentru a restabili pH-ul pielii. Cel puțin o dată pe săptămână este indicat folosirea unei măști purifiante, calmante pe bază de argilă, cărbune sau plante medicinale.

 

Pasul 3 - Aplicarea serului

Serul are o consistență mai lejeră, de aceea pătrunde mai profund în straturile pielii. Pregătește tenul pentru aplicarea cremei și multiplică efectele sale pozitive. Îl poți folosi ca tratament complementar împotriva acneei. Folosind vârfurile degetelor, tapotează delicat serul pe pielea curată și dă-i timp suficient pentru absorbție.

 

Pasul 4 - Hidratare

Deși pare contraintuitiv, tenul gras are nevoie de hidratare. Lipsa hidratării stimulează producerea de sebum. Evită uleiurile care pot bloca porii și alege creme cu textură lejeră, pe bază de apă, matifiante. Asigură pielii o protecție ridicată împotriva radiațiilor UVA/UVB.

 

Calitatea produselor se va reflecta în tenul tău, care va căpăta un aspect mai echilibrat și sănătos.