Știați că? Prin utilizarea cremelor cu protecție solară oferim posibilitatea sistemului imunitar propriu pielii de a diminua sau chiar elimina procesele degenerative cauzate de acțiunea radiațiilor UV!


Din păcate lumina solară, pe lângă o serie de beneficii pe care le aduce organismului uman, cum ar fi stimularea producerii vitaminei D, are și părți întunecate: arsuri, riduri, pete. Sub acțiunea îndelungată a radiațiilor UV pielea își pierde elasticitatea, se usucă (se deshidratează), se întărește (devine pergamentoasă), face riduri și se pătează.

 

Pentru a o proteja pielea este foarte importantă utilizarea cremelor cu protecție solară, în special vara. Trebuie însă să facem distincție între cremele de plajă care oferă protecție solară și cremele destinate protecției solare zilnice, care se aplică peste crema de zi specifică fiecărui tip de ten. Cremele cu protecție solară zilnică sunt creme cu textură ușoară, non grase și non comedogenice. Ele se utilizează și în anotimpul rece ca și protecție după tratamente speciale ca: mezoterapie, peelinguri, dermabraziune.