De ce sunt importante PEPTIDELE în tratamentele PROFESIONALE sau în rutina de îngrijire zilnică? Răspunsul îl găsim cercetând proprietățile lor. Ce pot face peptidele? » Hidratează, repară bariera de protecție a pielii, uniformizează culoarea tenului, au efect anti-aging, estompează ridurile, sporesc fermitatea și elasticitatea pielii, au efecte antiinflamatoare, stimulează regenerarea pielii.

Peptidele sunt lanțuri de aminoacizi cu rol decisiv în formarea proteinelor din organism, printre care se numără și colagenul, atât de important în menținerea sănătății, supleții și tinereții tenului. Deoarece moleculele de colagen din creme, măști sau seruri sunt foarte mari și nu pot pătrunde în profunzimea pielii, sunt utilizate peptidele, care reușesc să “PĂCĂLEASCĂ” pielea, pentru a produce mai mult colagen. Acest proces este deosebit de eficient pentru persoanele care au nevoie de fermitate și suplețe la nivelul pielii și poate oferi rezultate deosebite mai ales la tenurile mature, peste 30 de ani.

 

 

Peptidele se pot împărți în mai multe categorii în funcție de rolul pe care îl îndeplinesc:

  • peptide de transfer, care poartă mineralele cu rol esențial în eficientizarea sintezei de colagen
  • peptide cu rol enzimatic, care încetinesc dezintegrarea naturală de colagen produsă la nivelul pielii
  • peptide de semnal, sau peptide care acționează ca neurotransmițători, care pot bloca contracția musculară, de exemplu la nivelul mușchilor mimicii faciale, ajutând astfel la estomparea ridurilor de expresie.

Solanie utilizând proprietățile unice ale peptidelor, a creat linia de îngijire cosmetică perfectă, pentru a trata 5 probleme ale tenului matur: deshidratarea, flasciditatea, capilare dilatate, seboreea, riduri de expresie, utilizând aceste proprietăți reunite într-un complex cu eficiență maximă, cu denumirea Complex TriPeptide .

Linia MezoPeptide Solanie utilizată cu profesionalism și rigurozitate, creează efecte similare mezoterapiei cu dermapen, fără a leza însă pielea, fără a necesita perioadă de recuperare și fără a avea restricții de utilizare doar în anotimpul toamnă, iarnă.

Utilizarea în îngrijirea zilnică a Elixirelor din Linia Mezopeptide Solanie vor prelungi timp îndelungat efectele obținute în timpul tratamentelor profesionale de la salon.