În ziua de azi machiajul ne descrie, într-o anumită măsură, personalitatea. Fotografiile în care apărem din ce în ce mai des, surprind, la rândul lor, detalii din ceea ce suntem. Este adevărat că nu putem controla momentul în care vom fi fotografiate și, cu atât mai puțin, lumina și unghiul din care ni se va face poza. În schimb, putem avea un minim de control asupra felului în care ne aranjăm, apelând la câteva trucuri de machiaj care ne fac fotogenice.



1. Pregătirea corectă a tenului

Înainte de aplicarea fondului de ten, folosește o cremă hidratantă sau o bază de machiaj hidratantă. Acest lucru te va ajuta să aplici mai ușor fondul de ten și ca acesta să reziste mai mult.

 

2. Fondul de ten: acoperire medie & fără SPF

După aplicarea cremei hidratante, vine rândul fondului de ten. Pentru a ieși perfect în poze, este indicată alegerea unui fond de ten cu acoperire medie. Apoi, dacă ai tenul gras și predispus la strălucire, este recomandat să aplici o pudră translucidă peste zona T.

Un aspect de care trebuie neapărat să ții cont este factorul de protecție solară. Trebuie să știi că produsele cu factor de protecție solară reflectă lumina datorită stratului care reflectă razele UV. Ele produc, astfel, o reflexie albă pe piele care, în poze, este foarte evidentă și total inestetică. Pentru a ieși bine în fotografii, evită produsele cu SPF și apelează la acele fonduri de ten speciale care te fac să arăți excelent.

 

3. Aplicarea unui corector

Unul dintre cele mai importante trucuri de machiaj pe care fotomodelele le folosesc este aplicarea corectă a corectorului. Acesta nu doar că te ajută să acoperi petele negre și cearcănele din jurul ochilor, dar are un rol important și ca bază de machiaj pentru a fixa fardul de pleoape. Aplică corector pe pleoapa mobilă pentru ca fardul să rămână intact, dar și în zona de sub nas, fix deasupra buzei pentru a diminua umbrele și cutele pielii. Apoi aplică pudra peste corector, așa cum faci în mod normal.

 

4. Definirea sprâncenelor

Sprâncenele pun în evidență foarte bine fizionomia atunci când sunt aranjate corespunzător. În poze, ele tind să fie mai deschise la culoare decât în realitate. Este recomandat să folosești un creion de sprâncene cu o nuanță mai închisă decât cea naturală.

 

5. Ochi mai mari și mai pătrunzători

Pentru pleoape folosește o culoare neutră. Aplică apoi tușul din interior spre exterior, dar depășește conturul ochilor, pentru a-i face mai mari. Poți folosi puțin tuș și în interiorul ochilor, însă nu sub ei, pentru că în felul acesta îi vei face să pară mai mici. Finalizează-ți machiajul aplicând mascara în două straturi, pentru a da genelor cât mai mult volum.

 

6. Aplică un Blush

Blush-ul te va ajuta să conferi puțină culoare obrajilor, oferind un aspect natural în poze. Este indicat să-l aplici dinspre pomeți către păr.