Chiar dacă încercați tot posibilul să fiți responsabili și să vă protejați pielea de soare, uneori pur și simplu nu sunteți atenți la aceasta. Poate că veți adormi pe un șezlong de plajă, subestimați puterea soarelui de primăvară sau în vârtejul activităților sportive veți uita complet de unele radiații UV. Ce se poate întâmpla acum? Cum să îngrijiți eficient pielea afectată de soare? Și ce va face protecția solară pentru pielea voastră? Veți afla chiar acum.

Decojirea pielii după ce ați stat la plajă

Pielea uscată și decojită este poate cel mai frecvent simptom al pielii arse după ce se face plajă. Lezarea apare din cauza radiațiilor UVB din straturile superioare ale pielii (epidermă). Dacă vă ardeți, hidratați-vă pielea cu cremă sau lapte după ce faceți plajă. Acest lucru va hrăni și hidrata, și, uneori, decojirea pielii poate fi, astfel, prevenită complet. Dar, în cazul unei arsuri mai severe, pielea începe să se decojească, deci, cum ar trebui să aveți grijă de ea?

Nu încurajați niciodată decojirea pielii după ce faceți plajă prin ruperea stratului lezat de piele. Cu siguranță doriți să scăpați de pielea inestetică cât mai curând posibil, ceea ce necesită direct îndepărtare, dar este mult mai bine să lăsați pielea să se dezlipească și să se vindece natural sau ajutați pielea cu regenerarea.



 
Cum să opriți decojirea pielii după ce faceți plajă?

 

  • Folosiți lapte calmant sau cremă după soare sau încercați unul dintre uleiurile dvs. preferate pentru corp. Printre cele mai eficiente ingrediente active după ce se face plajă se numără aloe vera, vitaminele și D-pantenolul.
  • Cel mai bine este să aplicați loțiuni hidratante direct după un duș sau baie, când pielea este umedă și absoarbe cel mai bine produsele hidratante.
  • Aveți grijă să nu vă ștergeți cu un prosop, deoarece acest lucru poate înrăutăți starea pielii afectate de soare. În schimb, apăsați ușor un prosop pe piele pentru a absorbi apa.
  • Hidratați pielea nu numai din exterior, ci și din interior. Beți multa apă.
  • Nu expuneți pielea arsă la soare, ci păstrați această parte a corpului acoperită. Dacă sunteți nevoiți să stați la soare, folosiți protecție solară cu SPF 50.

 

Când se va coji pielea pielea după ce ați stat la plajă?

De obicei, pielea începe să se decojească la aproximativ 3 zile de la arderea provocată de soare și se termină imediat ce pielea este suficient de regenerată. De obicei este în termen de 7 zile. Amintiți-vă că toate arsurile pielii după ce se stă la soare prezintă un risc de posibile boli grave mai târziu. Prin urmare, protejați-vă, întotdeauna, pielea cu o cremă solară cu SPF.

 

Crema după plajă și alte cosmetice de după expunerea la soare

Pe lângă creme, de obicei, veți găsi pe piață spray-uri, geluri și loțiuni după plajă, care de obicei restabilesc hidratarea pielii uscate la soare. Au o textură revigorantă pentru a răci pielea și veți găsi în ele adesea o mulțime de substanțe hrănitoare și regenerante. Ingredientele populare includ aloe vera, D-pantenol, unt de shea și vitamine de tot felul. Acordă-ți pielii cea mai bună îngrijire după ce te-ai bronzat la soare și sprijină-i regenerarea naturală.

 

Ce altceva îți poate afecta pielea după ce ai făcut plajă?

Pete albe pe piele după plajă

Îți place sau nu, bronzarea aduce efecte secundare pe care nu ne place întotdeauna să le vedem. Tonul pielii bronzate este un lucru grozav, dar fără pielea uscată și decojită, dacă se poate. Și o altă consecință nepopulară sunt petele albe pe piele după ce se stă la soare. Petele albe pe piele sunt una dintre efectele cauzate de lumina soarelui. Celulele pielii care au fost deseori expuse la soare încetează să mai producă melanină, creând pete albe. Petele albe de pe piele au dimensiuni de la 1 mm la 1 cm și apar de obicei la tipuri de piele mai deschise și la persoane cu vârsta peste 40 de ani. Cu toate acestea, nu cunoaștem încă cauza exactă a absenței melaninei. Din fericire, petele albe de pe piele nu sunt periculoase și dispar adesea singure după ceva timp. Vă recomandăm să folosiți o protecție solară cu filtru UV în timpul expunerii la soare.

 

Petele pigmentare

Petele pigmentare sunt pete închise la culoare pe pielea feței, a mâinilor, a gâtului și a decolteului. Reapar după expunerea prelungită la lumina soarelui pe pielea noastră. Aceste pete întunecate sunt cauzate de melanina naturală a pigmentului, datorită căreia pielea se închide la culoare până la o nuanță de bronz seducătoare în timpul plajei. Cu toate acestea, formarea excesivă de melanină provoacă pete de pigmentare. Datorită faptului că cea mai eficientă soluție a petelor pigmentare este prevenirea, recomandăm un factor SPF ridicat și respectarea altor principii de bronzare sigură.

 

Mâncărimile pielii după expunerea la soare și bășicile pielii

Mâncărimea neplăcută a pielii și bășicile mici după expunerea la soare sunt de obicei asociate cu alergii solare. Dacă suferiți de această formă de alergie din ce în ce mai răspândită, o erupție roșie va apărea pe piele din cauza radiațiilor solare, aceasta se manifestă adesea sub formă de mici bășici și mâncărime. Încercați să preveniți această reacție a pielii și să includeți suplimente alimentare care conțin beta-caroten, licopen, vitamina C și E, precum și seleniu. Acești antioxidanți ajută la protejarea pielii de efectele negative ale radiațiilor solare. Cu toate acestea, nu este suficient un singur mecanism de protecție, atunci când faceți plajă la soare sau nu puteți evita orice altă expunere, alegeți o protecție solară sau cremă cu un factor SPF ridicat.