Tenurile tinere par perfecte la prima vedere, culoare ușor rozalie, piele netedă, fermă sunt catifelate la atingere și prezintă o bună elasticitate. Sigur, dacă vom analiza mai în detaliu vom vedea caracteristicile specifice fiecărui tip de ten, poate, pori dilatați, în special în zona T, puncte negre sau zone care prezintă deshidratare, ușoară roșeață datorată sensibilității, iar după vârsta de 25 de ani, riduri fine abia vizibile, cărora însă de multe ori nu li se dă importanța cuvenită. Ridurile fine, sunt primul semn că pielea nu este suficient hidratată, dar încă nu prezintă simptomele specifice deshidratării cum ar fi: piele care “strânge”, aspect “făinos”, ușoară descuamare, așa că sunt ignorate din mai multe motive: încă sunt “ invizibile “, deci nu deranjează, nu acceptăm o rutină zilnică riguroasă care să includă pe lângă o demachiere minuțioasă și aplicarea de creme hidratante și creme special destinate zonei sensibile din jurul ochilor.


Însă, cel mai bun tratament antirid este prevenția. ”Lupta “ cu ridurile după ce au apărut și s-au adâncit este anevoioasă și uneori cu rezultate minime. Pentru a avea un ten hidratat care să își mențină mult timp aspectul tineresc este important ca bariera hidrolipidică naturală de protecție a pielii să fie în stare perfectă.

Bariera hidrolipidică a pielii este formată din apă și lipide, deci pentru a o întreține în condiții optime, pe lângă creme hidratante putem introduce în rutina de îngrijire zilnică și uleiurile, cum ar fi: uleiul de argan, de jojoba, de avocado, de sâmburi de caise, etc și pentru a potența efectul cremelor, de ce să nu apelăm și la uleiurile esențiale pe care le putem utiliza în funcție de caracteristicile lor și pentru a trata chiar și alt gen de probleme cosmetice nu doar ridurile.

Linia Aroma Sense Solanie conține atât uleiuri de bază, precum cele amintite mai sus, care se pot utiliza direct pe piele sau mixate în creme, cât și uleiuri esențiale pe care le putem utiliza doar mixate în creme sau uleiuri de bază.