Odată cu sosirea toamnei, este important să începem să ne preocupăm de tratarea scalpului și a părului. La fel cum animalele își schimbă blana și copacii își pierd frunzele, părul nostru devine mai fragil și tinde să cadă mai mult. Ciclul de viață al firului de păr are multe în comun cu ciclul de viață al plantelor. Părul suferă un proces de reînnoire în acest sezon, afectând atât femeile, cât și bărbații.

 

Dar nu te îngrijora, nu este un motiv de panică. Căderea părului este absolut normală, face parte dintr-un proces natural de reînnoire fiziologică și are un factor sezonier. Odată cu răcirea vremii părul are o tendință naturală de a cădea. Vremea rece necesită păr reînnoit, care poate face față temperaturilor scăzute, de aceea, căderea părului atinge intensitatea maximă în perioada septembrie-noiembrie.

 

Distingem 3 faze de creștere a părului, -anagenă, catagenă și telogenă -, în timpul cărora firul de păr crește, se menține, regresează și apoi cade. Astfel, este normal să pierdem între 25-100 fire de păr pe zi. În timpul anului, cea mai mare parte a părului se află în faza anagenă, adică în faza de creștere, în care foliculul este în plină activitate proliferativă și părul crește aproximativ 0,3-0,4 mm pe zi. Restul părului se află în faza catagenă timp de aproximativ 2 până la 3 săptămâni. Aceasta este faza în care părul se mută în straturile mai superficiale ale scalpului, îndepărtându-se de papila capilară și lăsând foliculul în repaus. În faza telogenă activitățile funcționale încetează și părul cade, în special la spălare. Acest lucru marchează începutul unui nou ciclu de viață.

 

Măsuri preventive:

 

  • evită tratamentele excesive
  • protejează-ți părul de soare și căldură
  • evită să porți părul prins în coadă înaltă strânsă
  • tunde regulat din vârfuri
  • adoptarea unui look nou, ideal cu un păr mai scurt
  • limitarea stresului
  • adoptarea unor mici schimbări în alimentație (bogată în vitamine și minerale) și stilul de viață (sport)
  • încarcă-ți organismul cu o doză generoasă de micronutrienți (vitamina B, biotină, aminoacizi, zinc, fier, seleniu)
  • utilizarea frecventă a uscătoarelor și a plăcilor de păr usucă excesiv părul, mai bine tamponează-l cu un prosop, dar nu-l freca niciodată
  • în lunile reci menține-ți părul hidratat (mască de condiționare profundă)
  • masajul regulat al scalpului stimulează creșterea fiziologică a părului
  • spală părul în mod regulat (în niciun caz zilnic) pentru eliminarea particulelor poluante și a transpirației care înfundă porii
  • dormi întotdeauna cu părul uscat, altfel se rup firele de păr

 

Nu-ți face griji. Vestea bună este că există remediu cu modalități simple și sigure chiar și în cazul părului deja afectat.

Tratamentele SINERGY COSMETICS pentru păr și scalp combat toate tipurile de cădere a părului prin promovarea condițiilor optime de creștere, stimularea și energizarea scalpului. Prin urmare, acestea sunt ideale atât în perioadele delicate, cât și atunci când există o nevoie specifică, pe tot parcursul anului.

 

Optează pentru produsele energizante Sinergy, bazate pe ingrediente active naturale, cu eficacitate specifică asupra problemei. Celor care iubesc produsele naturale și folosesc o abordare mai holistică a îngrijirii de sine, Sinergy a conceput linia BIO cu produse pe bază de uleiuri și active naturale organice.

 

Căderea părului este o problemă pe care și bărbații o acceptă cu greu. Este ca un atac la încrederea lor în sine. Bărbații sunt mai predispuși la căderea părului, din motive genetice, hormonale sau din cauza stilului de viață. Însă există multe opţiuni de tratament şi măsuri preventive. Brandul OM DE MOND, preocupat de îngrijirea părului bărbaților, garantează rezultate sigure. Aplicarea regulată a șamponului și loțiunii trezește foliculii de păr latenți, pentru menținerea și regenerarea densității părului.

 

Căderea părului toamna nu trebuie să te îngrijoreze, numai dacă este cu adevărat extrem sau dacă nu se oprește la terminarea sezonului. Dacă pierderea părului este prelungită sau excesivă, înseamnă că a sosit timpul să programezi o întâlnire cu un specialist cât mai curând posibil. Un expert va putea evalua simptomele și trata cauza.