Primăvara este anotimpul în care toată natura renaște la viață. Explozia de flori și verdeață ne încântă privirea și inimile. Totodată temperaturile cresc, schimbăm hainele groase cu haine subțiri, ne facem planuri că ne vom expune la razele soarelui mult dorit și așteptat toată iarna, dar constatăm cu stupoare că am acumulat câteva kg în plus, ba chiar și celulita este mai evidentă decât vara trecută. Ce avem de făcut? În primul rând trebuie să știm că:

Pielea este de departe cel mai mare producător de hormoni ai omului.

Comunitatea de celule subcutanate, care sunt cea mai mare minunăție a biochimiei, reprezintă locul unde se produc cei mai variați transmițători și hormoni. Unii dintre ei sunt produși pentru propriul uz al pielii, alții pentru întregul organism. Și toate acestea sunt realizate de țesutul adipos subcutanat. Acest țesut este alcătuit din mai multe straturi de grăsime, despărțite între ele prin fibre de țesut conjunctiv, care se dezvoltă perpendicular pe piele. Fiecare punct de fixare însă, trage pielea în jos, iar între punctele de fixare stratul de grăsime se împinge în sus și împinge astfel pielea, apărând efectul de coajă de portocală sau efectul de saltea.

Oricât de benefic ar fi stratul de grăsime subcutanat și orice rol ar avea, chiar dacă formele ușor Rubensiene fac trupurile mai senzuale, aspectul celulitei, adică, efectul de coajă de portocală, deranjează în mod deosebit atunci când dorim să ne expunem trupurile la soare.

Masajele anticelulitice, tratamentele speciale unde se utilizează aparaturi și substanțe active specifice, precum cofeina, L-carnitina, deoxicolatul de sodiu, etc., pentru a dizolva și drena, surplusul de lipide acumulate în adipocite este bine să fie dublate de întreținerea zilnică acasă sau măcar de 3 ori pe săptămână, prin utilizarea cremelor speciale anticelulitice. Fie că vorbim de creme care “sculptează” formele corpului sau de creme cu termogeneză, rolul lor este de a drena, a detoxifia, a fermiza și de a vitaliza pielea.

Sigur se pune problema care sunt cele mai eficiente produse pentru obținerea unor rezultate rapide și spectaculoase. Din multitudinea de produse anticelulitice pe care le găsim pe site-ul Sisi Cosmetice care le utilizez în salon și care le recomand pentru acasă? Ei, bine, tot ce utilizăm în salon poate fi utilizat și acasă, ținând cont de indicațiile de pe site.

Ceea ce recomand în mod deosebit în salon sunt fiolele special destinate tratamentelor anticelulitice. Ele conțin în general un mix de substanțe active care au atât efect lipolitic cât și de eliminare a retenției de lichide, dar și efect fermizant. Cum ar fi de exemplu Fiola Cocktail Fat Burner, Fiola Lipo-fermizantă, Fiola pentru remodelare corporală și bărbie dublă cu Deoxicolat de sodiu, etc. Aș asocia fiolele cu Nămolul anticelulitic Roial, adică după aplicarea fiolei aș face împachetări cu nămol și în final aș aplica Crema de masaj Anticelulitică cu Iarbă de tigru și Cofeină a gamei Roial.

Pentru acasă însă, aș recomanda doar creme anticelulitice, deoarece sunt mai simplu de utilizat. De exemplu Crema anticelulitică Temple a gamei MCCM, caracterizată de termogeneză, Crema Fosfatidilcolină pentru vergeturi și celulită MCCM, dacă există și vergeturi în zona afectată de celulită.

Tot pentru acasă aș asocia uleiurile esențiale Solanie, mixate în creme anticelulitice sau fermizante pentru a le îmbunătăți efectul. De exemplu: Uleiul esențial de Grapefruit, de Lemongrass Indian sau de Portocale dulci, toate trei având efect de intensificare a circulației sangvine și a metabolismului celular, atât de necesare în combaterea celulitei. Cremele cu care le-aș asocia, sunt Crema de masaj fermizantă cu colagen Solanie sau Crema de masaj Anticelulitică Solanie.

Persoanelor care din anumite motive nu agreează cremele de corp, le recomand Gelul anticelulitic Dr. Spiller, care poate fi utilizat deasemenea și în salon.

Indiferent de combinația de creme și fiole pe care o alegem trebuie să știm, că ele își susțin reciproc efectul, iar dacă între ședințele din salon utilizăm și acasă produse cosmetice anticelulitice, efectul obținut va fi mai durabil în timp.