Celulita trebuie privită doar ca un aspect inestetic al pielii. Apare în general pe abdomen, fese și coapse atât la persoanele supraponderale cât și la persoanele cu greutate normală.

Țesutul adipos subcutanat este compus din straturi de grăsime care sunt despărțite prin fibre de țesut conjunctiv. Arhitectura acestui strat conjunctiv este coordonată în cazul femeilor de hormonul feminin denumit estrogen. Din acest motiv, în cazul femeilor tesutul conjunctiv se dezvoltă mai degrabă perpendicular pe piele. Fiecare punct de fixare trage pielea în jos, iar între punctele de fixare stratul de grăsime se împinge în sus și împinge astfel și pielea, ca la o saltea. Astfel apărând efectul de coajă de portocală. Scopul acestei “construcții” însă este ca femeile să poată, în cazul unei sarcini, să acumuleze rapid depozite de grăsime.

Vestea bună este însă că poți fi arhitectul propriului tău corp atât printr-un mod de viață sănătos cât și efectuând multă mișcare, dar mai ales prin utilizarea zilnică a cremelor anticelulitice, al căror scop este drenarea depozitelor de grăsime. În funcție de aspectul și gravitatea celulitei se pot folosi concomitent de două-trei ori pe săptămână și fiole anticelulitice, ale căror substanțe active au rolul de a transforma grăsimea în energie și de a intensifica metabolismul celular respectiv circulația sangvină locală.

Crema anticelulitică din linia So Fine Solanie accelerează microcirculația sangvină, atenuează efectul celulitei, chiar și al vergeturilor, tonifică pielea. Utilizată zilnic (poate fi folosită și sub formă de împachetări 10-15 minute cu folie cosmetică) diminuează efectul inestetic al celulitei în proporție de 40%. Combinată însă cu fiole speciale MCCM (L-Carnitină, Cofeină, Fiolă Celulită, Fiolă Cocktail Fat Burner, Fiolă Glutation, Fiolă Lipo Fermizantă) poate avea efecte de până la 80-90% de diminuare a aspectului celulitei.

Gelul anticelulitic Dr. Spiller cu efect de ”ardere al grăsimilor” poate fi combinat deasemanea cu fiole anticelulitice pentru efecte mai rapide și mai categorice.

Pentru eficiență maximă se pot folosi 1-2 ori pe săptămână creme de gomaj în zonele tratate.