Celulita ne dă bătăi de cap, mai ales în timpul verii, când majoritatea ne expunem trupurile la plajă. Celulita reprezintă depozite de grăsime sub piele, ce apasă pe țesutul conjunctiv oferind un neplăcut aspect de coajă de portocală. Ea se dezvoltă predominant pe fese, abdomen, coapse, șolduri, sâni.

Printre principalii factorii care provoacă această problemă se numără lipsa exercițiilor fizice, modificările hormonale și, bineînțeles, alimentația. Lângă cosmeticele specifice mai putem să apelăm la câteva măsuri simple: un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă și sport. Un adevărat ajutor pentru a scăpa de toxinele din corp este apa, organismul nostru are nevoie de multă apă. Poate ți se pare deja un clișeu, însă apa este esențială nu doar pentru sănătate, ci și pentru aspectul pielii. Apa are beneficii nenumărate pentru organism, stimulând circulația și îmbunătățind drenajul limfatic.

ȘTIAȚI CĂ? Celulita poate afecta și persoanele slabe

Această afecțiune a pielii nu ține cont de vârstă, oricine poate dezvolta celulită, cu toate acestea, ea se agravează pe măsură ce înaintăm în vârstă din cauza acumulării depozitelor de grăsime. Femeile sunt mai predispuse la celulită decât bărbații. Aproximativ 85% dintre femei dezvoltă celulită într-o anumită măsură, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc și pielea își pierde elasticitatea. Cu toate acestea, chiar și adolescenții care se confruntă cu probleme de greutate și modificări hormonale pot prezenta semnele coajei de portocală. Trebuie știut faptul că celulita nu dispare odată cu scăderea în greutate, și chiar și persoanele slabe pot avea celulită.

ȘTIAȚI CĂ? Masajele cu cremele de masaj anticelulitice dau rezultate rapide

Aspectul celulitei poate fi îmbunătățit cu ajutorul masajelor, care stimulează microcirculația.

Prin fiolele, serurile, gelurile și cremele anticelulitice profesionale și cu ajutorul masajului se pot obține rezultate uimitoare în timp scurt. Acest procedeu este important și trebuie urmat cu strictețe. Masajul anticelulitic poate fi făcut acasă, zilnic, pentru câteva minute. Pe lângâ masajul zilnic acasă, poți să faci o ședință pe săptămână la un salon, de către un profesionist. Combinate, cele două tipuri de masaj terapeutic, oferă rezultate mai rapide și de durată.

Pentru obținerea rezultatelor în timp scurt produsele cosmetice profesionale au ca ingrediente principale: cofeină, iarbă de tigru, L-carnitină, siliciu organic, acid hialuronic, fosfatidilcolină, anghinare, melilotus, aloe vera, sau chiar și algele marine.