Celulita este una din problemele inestetice ale pielii care afectează 80-90% din femei. Ea reprezintă o acumulare de țesut adipos subcutanat și care până la urmă creează aspect de coajă de portocală. Care este explicația aspectului de coajă de portocală ?

 

 

Pielea noastră este formată din trei straturi:

  • epidermul - care este stratul exterior al pielii,

  • dermul - care este stratul mijlociu

  • hipodermul - care este stratul profund, alcătuit din celule mari, grase, ce formează niște paniculi adipoși.

Acești paniculi sunt dispuși vertical sub derm și sunt separați prin septuri conjunctivo-vasculare, care sunt mai tari și care se termină undeva la granița cu dermul. Aici septurile se unesc între ele formând mai multe cupole. Prin urmare, atunci când ne îngrășăm, se acumulează mai multă grăsime și acest strat de grăsime se îngroașă, se umflă și se ridică împingând acea cupolă tot mai mult în derm. Însă septurile dispuse perpendicular sub piele rămân fixe, în timp ce grăsimea în exces este împinsă spre derm. Astfel apar mai multe “gropițe“ în piele și de aici aspectul neuniform al pielii.

 

 

Celulita este cel mai des întâlnită la nivelul șoldurilor, al coapselor și feselor. Ocazional o putem întâlni și la nivelul abdomenului inferior, partea superioară a mâinilor sau chiar și la nivelul sânilor.

Celulita poate fi de două feluri: inflamatorie sau comună.

Celulita comună, poate fi tratată cu succes în saloanele cosmetice și poate fi împărțită în trei mari categorii:

  • adipoasă (se instalează de obicei pe fese și pe coapse, pentru a putea fi tratată trebuie să se rezolve mai întâi problema grăsimii localizate)

  • edematoasă (cauzată de retenția de apă)

  • fibroasă (se instalează adânc în celulele grase) și este cel mai greu de tratat, dar răspunde foarte bine la tratamente precum mezoterapia.

Celulita comună prezintă 4 grade de afectare a pielii:

  • Gradul 0, când pielea este netedă și chiar ciupită între degete ea rămâne tot netedă.

  • Gradul 1, pielea este netedă dar când este ciupită între degete apare aspectul de coajă de portocală.

  • Gradul 2, celulita este vizibilă în poziția verticală, dar dispare în poziția șezând sau culcat.

  • Gradul 3, celulita este vizibilă în permanență.

 

De-a lungul timpului s-au experimentat multe metode de a trata celulita, însă una din cele mai eficiente metode o reprezintă mezoterapia. De,ce? Pentru că “livrează“ substanța activă direct în mezoderm. Care sunt consecințele acestui fapt? Dizolvarea grăsimilor, oxigenarea țesuturilor, intensificarea circulației sangvine la nivel local, activarea drenajului limfatic, stimularea sintezei de colagen - pielea devenind astfel mai fermă, mai netedă, mai compactă.

MCCM - Medical Cosmetics, utilizând tehnologii inovative, asigură substanțe active special destinate tratamentelor corporale, ambalate în fiole sterile, care pot fi combinate astfel încât datorită acțiunii lor sinergice, efectele mezoterapiei să fie spectaculoase. În funcție de gradul de afectare, de stadiul și natura celulitei se stabilește numărul de ședințe recomandate (5-8-10) și bineînțeles substanțele active în funcție de caracteristicile lor.

Cofeina, îmbunătățește fluxul sangvin, deci stimulează revenirea spontană a circulației locale, stimulează metabolizarea celulară a grăsimilor.

L-Carnitina, este un aminoacid produs de organism și intensifică procesul de transformare a grăsimii în energie.

Extractul de Anghinare, are proprietăți detoxifiante și diuretice, stimulează circulația limfatică reducând retenția de lichide.

Deoxicolatul de sodiu care este un „detergent” biologic și care „dizolvă” grăsimile la nivel celular.

Etc...

Combinațiile între fiole trebuie astfel realizate încât să avem o componentă care să dizolve grăsimile și una care să le dreneze, adică să intensifice circulația sangvină și limfatică la nivel local.

Pe parcursul tratamentului trebuie să avem grijă însă și ca pielea să își recapete fermitatea, elasticitatea, utilizând substanțe active specifice: colagen piruvat, siliciu organic, DNA-DNS. Multivitamine AEC, etc.

Pentru ca rezultatul obținut în urma ședințelor de mezoterapie să fie durabil în timp este indicat să se utilizeze acasă pe termen lung creme anticelulitice cel puțin de 2 ori pe săptămână.

Plan de tratament

Mezoterapie - Tratament anticelulitică - Solnaie

  Descarca