Organismul uman este uimitor. Conform statisticilor, are capacitatea ca într-un an de zile să se regenereze în proporție de 98%. În două zile aproximativ 140 de miliarde de celule se regenerează în totalitate. Celulele stomacului, de exemplu, au nevoie de 4 zile pentru a se regenera, cele ale colonului, 4 săptămâni, cele ale ficatului, 6 săptămâni, iar cele ale pielii de 28 de zile.

Să ne oprim puțin asupra celulelor pielii. În 28 de zile o celulă, ajunge din stratul bazal al epidermei, în stratul cornos, trecând bineînțeles prin diferite modificări, esențiale, fiind supuse unui proces de granulare, hidratare, metabolismul lor slăbind până ce mor. Deci epiderma este cea mai activă biologic, dintre straturile pielii. Funcția ei de bază fiind protecția atât împotriva factorilor nocivi din mediu, cât și împotriva radiațiilor UV.

Odată cu trecerea anilor (îmbătrânirea cronologică a pielii), acest proces este din ce în ce mai lent, totodată pot să apară și pete de pigment nedorite sau alte inestetisme de natură cosmetică, riduri, mai adânci sau mai fine, pori dilatați,etc. Astfel apare necesitatea împrospătării, tenului, pe care o putem realiza de exemplu prin exfolierea stratului cornos al epidermei. Exfolierea se poate realiza prin diferite metode, una dintre ele este microdermabraziunea.

Microdermabraziunea este o metodă simplă noninvazivă și foarte eficientă. Se poate realiza cu ajutorul microcristalelor sau diamante de dimensiuni microscopice.

Scopul dermabraziunii este de a îndepărta corneocitele și odată cu ele și impuritățile și sebumul care blochează porii.

Deci vom obține o curățare profundă a pielii dar și de un ușor drenaj limfatic, precum și de intensificare a circulației sangvine, deorece piesa de lucru este prevăzută cu opresiune negativă (vacuum).

Exfolierea prin microdermabraziune, stimulează ciclul natural de reînnoire al pielii, dar și capacitatea de absorbție a substanțelor active așa că, pielea va avea o culoare și o textură, mai uniformă, iar aspectul ridurilor, precum și dimensiunea porilor va fi minimizată.

Când folosim microdermabraziunea?

De exemplu când avem de-a face cu: pete de pigment, hipo sau hiperpigmentare, cicatrici post acneice, acnee comedoniană, vergeturi, riduri, pori dilatați, tenuri obosite, etc.

Dacă alegem cu grijă substanțele active pe care le utilizăm după exfoliere putem obține un veritabil tratament antiaging de exemplu.

Utilizând Linia Oxygen Vital - Dr. Spiller, destinată tenului matur, chiar și celui sensibil, vom obține atât reducerea adâncimii ridurilor, dar și o hidratare profundă, o reîmprospătare a tenului, acesta devenind mai tânăr, mai neted și cu un aspect proaspăt și sănătos.

Plan de tratament

Tratament de exfoliere prin microdermabraziune - Dr. Spiller

  Descarca