Alegerea cremei de față, a tratamentelor și modul de îngrijire trebuie ales după tipul tenului.

Primul pas este identificarea tipului de ten după ce urmează alegerea cremei care se potrivește nevoilor personale.

Pielea normală este moale, suplă și porii abia sunt vizibili. Dacă aveți acest tip de piele, atunci puteți să vă considerați norocoasă, deoarece tenul normal este mai puțin dispus la dezvoltarea acneei sau punctelor negre. Totodată, persoanele cu ten normal pot aplica orice cremă de față (dar mai ales cele dezvoltate pentru ten normal). Cremele de îngrijire pentru ten normal mențin o hidratare corectă și protejează pielea de factorii care favorizează deshidratarea (frig, vânt, umiditate, praf, unele produse cosmetice de machiaj sau produse cosmetice neadecvate).

Cremele Dr. Spiller oferă soluții cu adevărat eficiente, special concepute pentru necesitatea fiecărui tip de ten. Scopul produselor Dr. Spiller este obținerea unor rezultate optime cu cea mai mare senzație de bunăstare.

Pentru persoanele cu ten gras – uleios curățarea frecventă a pielii este o sarcină-cheie, deoarece acest tip de piele tinde să producă prea mult sebum, care, la rândul său, ar putea duce la formarea de acnee. Crema de față pentru ten gras normalizează funcționarea glandelor sebacee, reduce sensibilitatea tenului inflamat și are efect bactericid, hidratant, dezinfectant și răcoritor.

Tenul uscat este predispus la formarea ușoară a ridurilor fine – mai ales în jurul ochilor și a buzelor. Tenul uscat se recunoaște și prin faptul că după curățarea lui se simte o senzație de mâncărime a pielii. Pentru ten uscat de aceea se recomandă produse cosmetice profesionale ce oferă hidratare până la straturile mai adânci ale epidermei.

Tenul sensibil reprezintă un tip de piele complet distinct, deaorece este foarte predispus la iritații, cu fragilitate vasculară, este subțire și fină. Este un ten dificil de tratat și prin tratament se încearcă remedierea acestor deficiențe urmărindu-se îmbunătățirea și reglementarea circulației sanguine și hrănirea lui. 

Produsele cosmetice marca Dr. Spieller conțin doar componente de cea mai bună calitate, ce pot trata cu mare eficiență problemele pielii, fiind recomandate atât pentru ten uscat – deshidratat sau ten gras, cât și pentru problemele speciale ale pielii. În funcție de nevoi găsiți: cremă de față hidratantă, cremă colagen, cremă cu migdale, cremă propolis, cremă de față pentru ten gras, cremă masaj, cremă de zi, cremă de noapte, cremă pentru ten cuperozic, cremă de față specială– îmbogățită cu extract de caviar rusesc și cu aur de 24 de carate.