Vergeturile reprezintă leziuni ale pielii grupate liniar, paralele unele cu altele. Apar atunci când pielea se întinde sau se micșorează excesiv într-un timp scurt, deci când are loc o schimbare rapidă în greutate. Modificarea bruscă determină fibrele de colagen și elastină, care ne susțin pielea, să se rupă. Pe măsură ce pielea se vindecă pot apărea vergeturi. 

Iată ce trebuie să știi pentru a ameliora aspectul vergeturilor:

 

  • Creme și loțiuni antivergeturi - există o varietate de produse care oferă o hidratare de lungă durată, fortifică elasticitatea pielii, calmează senzația de „piele care ține”.
  • Tehnici de microdermabraziune și peeling chimic - sunt metode care înlătură straturile superficiale ale pielii (dar pot fi făcute și la nivel mediu sau profund); acestea oferă fermitate și elasticitate pielii.
  • Terapia cu laser - ameliorează semnificativ aspectul vergeturilor, făcându-le mai puțin vizibile prin stimularea activității fibroblastelor care asigură suplețea dermului; cu toate acestea, tratamentele cu laser nu fac vergeturile să dispară.
  • Chirurgia estetică - poate restrânge zonele cu multiple vergeturi, în special pe abdomen, dar nu vor dispărea.

 

Prin urmare, tratamentul vergeturilor nu este total, pielea nu capătă aspectul perfect neted, însă pot exista ameliorări. Metodele de prevenție sunt însă la îndemână, masajul realizat cu o cremă specială, trebuie să devină un obicei zilnic.

 

Celulita este de două feluri:

 

a.) celulita (comună) se definește ca stare fiziologică manifestată prin depuneri neuniforme de țesut adipos (grăsime) sub piele. Din punct de vedere medical, acesta reprezintă un proces degenerativ al celulelor subcutanate care se manifestă prin rețineri de lichid la nivelul țesutului însoțite de o circulație slabă a sângelui și un nivel scăzut de oxigenare locală.

Celulita comună afectează, preponderent zona superioară și posterioară a coapselor, feselor, șoldurilor, abdomenului, picioarelor, a gambelor, brațelor și regiunea pelviană.

 

b.) celulita inflamatorie caracterizată printr-o condiție patologică și care reprezintă o afecțiune medicală cauzată de agenți patogeni precum stafilococi și streptococi. Afecțiunea apare pe fondul existenței unor leziuni la nivelul pielii cauzate de arsuri, înțepături de insecte.

Iată ce trebuie să știi dacă vrei să scapi de celulită:

 

Tratamentul anticelulitic reprezintă o sumă de măsuri combinate și de lungă durată pentru remedierea celulitei care includ:

  • efectuarea masajului anticelulitic cu tehnici specifice
  • efectuarea unor tratamente corporale
  • urmarea unui regim alimentar de corecție
  • administrarea unor suplimente care pot accelera metabolismul
  • un stil de viață sănătos pentru îmbunătățirea circulației

 

Rezultatele obținute în urma respectării măsurilor anterioare sunt notabile în timp. Fiecare persoană are nevoie de un plan de tratament personalizat, în funcție de tipul de piele tratată și de vârstă.