După o vară toridă, când soarele ne-a mângâiat fețele și trupurile se poate să ne confruntăm cu deshidratarea pielii, în special dacă rutina zilnică nu a fost cea mai adecvată pentru acestă perioadă sau nu am folosit protecția solară adecvată.

 

 

Care sunt simptomele pielii deshidratate? Cum se manifestă deshidratarea și pe cine afectează?

Deshidratarea pielii se manifestă printr-o pierdere a strălucirii naturale a pielii. De asemenea poate apărea un disconfort ca senzația de piele care „strânge” sau pot apărea chiar scuoame. Deshidratarea nu înseamnă neaparat o piele uscată. Este de fapt o stare temporară și poate apărea la toate tipurile de ten, chiar și la tenurile grase.

Pielea conține apă statică, fixă și apă dinamică, adică apă care circulă. 70% din conținutul pielii o reprezintă apa, iar un procent ridicat din acesta, adică 75%, este situată adânc în derm unde joacă un rol important în rezistența pielii. Echilibrul dintre apa statică și apa dinamică se realizează prin hidroreglare.

Hidroreglarea pielii implică trei factori: NMF-factorul natural de hidratare al pielii, lipidele din stratul cornos și aquaporinele.

-> Moleculele NMF sunt capabile să fixeze adânc apa în stratul cornos, cele mai cunoscute molecule fiind, ureea și acidul lactic.

-> Lipidele din stratul cornos, au nucleele „cimentate” și sunt interconectate.

-> Aquaporinele sunt canale în interiorul cărora apa circulă în epiderm. Vitaminele, mineralele și nutrienții ajung la straturile superficiale ale pielii datorită aquaporinelor.

Toate tenurile pot fi afectate de deshidratare, ori datorită expunerii la soare, ori datorită anumitor circumstanțe sau la schimbare de anotimp.

Cum combatem deshidratarea?

Printr-o rutină zilnică adecvată. Pentru tenurile tinere lucrurile sunt destul de simple: seruri hidratante și o cremă hidratantă, ca de exemplu: No. 1 Ser hidratant, Ser cu acid hialuronic, No. 5 Ser vitamina C, Cremă de zi hidratantă cu Aloe Vera, Fiolă Hidratantă - Rain Shower, Gel Hidratant Sanvita, Cremă hidratantă de zi cu Caroten, Cremă Colagen Aqua Plus, Fiolă Acid Hialuronic, Fiolă Biotină, Fiolă vitamina A, Fiolă Vitamina C, Cremă Intens Hidratantă și Vitaminizantă Platinum.

Pentru tenurile mature, unde semnele deshidratării se manifestă prin apariția ridurilor fine sau prin adâncirea celor existente, este bine să utilizăm seruri mai concentrate, creme cu substanțe active bogate în minerale și vitamine sau celule stem. De exemplu: Ser renew cu celule stem de Argan, Cremă de zi hidratantă cu celule stem de Argan, Kit Tratament Antirid Caviar Exclusive, Cremă de zi Nutritivă cu Caviar, Ser Aur cu Acid Hialuronic, Cremă de zi Hidratantă cu Aur, Serum Lifting Penta Hyaluron Celltresor, Serum Nutritiv Ultimate Peptide Celltresor, Cremă hidratantă de zi Hydro Colagen, Cremă revitalizantă Fresh & Fruit, Cremă hidratantă cu Migdale pentru ten uscat și sensibil, Cremă antirid cu Aur, Peptide și Acid Hialuronic - 50 ml, Cremă hidratantă antiaging Smart, Serum Smart Anti Aging, Cremă Reînnoire de noapte Champagne cu Acid Hialuronic, Fiolă Colagen Piruvat, Fiolă regenerantă B-Complex, Fiolă DMAE.

Pentru ca produsele cosmetice utilizate în rutina zilnică să își facă efectul dorit într-un timp scurt este bine să se execute o ședință, un tratament cosmetic la salon unde să se execute o exfoliere ori cu acizi de fructe ori utilizând peelinguri chimice, ca: Serum Exfoliant AHA Peel 10%, 25%, Mască restructurantă AHA Peel sau Red Peel, Flash Peel, Salicylic Peel sau Peeling Fermizant și Decolorant cu Acid Tricloracetic - T35P.