Tratamentul cu curentul galvanic, considerat un facelift non-chirurgical, estompează ridurile, întinde musculatura facială, îmbunătățește fluxul sanguin. Utilizarea galvanodermului ajută la pătrunderea substanțelor active electrolite pe bază de apă (fiole, seruri, gel) în straturile mai adânci ale tenului. Curentul galvanic (1-2 miliamperi) disociază substanțele active în ioni + (pozitivi) sau ioni - (negativi), care pătrund în piele. Se intensifică aprovizionarea celulelor cu substanțe nutritive și cu oxigen, deasemenea se intensifică și eliminarea celulelor moarte.
Polaritatea negativă (culoarea verde) permite penetrarea substanței active.
Polaritatea pozitivă (culoarea roșie) realizează dezincrustarea profundă a tenului, respectiv o curățare profundă a acestuia. În cazul tenurilor grase, seboreice lichefiază sebumul, ca să poată să iasă. Dezincrustarea se realizează cu o soluție alcalină pe bază de bicarbonat de sodiu.
Tratamentul se realizează cu ajutorul celor doi electrozi sub formă cilindrică, trebuie însă să închidem circuitul cu ajutorul electrodului pasiv pe care clienta îl ține în mână.
Pe lângă polaritate, se fixează și intensitatea suportabilă pentru clientă. Când lucrăm pe zone mai mici, de exemplu zona din jurul ochilor, folosim electrozii cu suprafață mai mică.